HVA KAN JEG GJØRE MED HUDORMER? GODE RÅD OG VITEN OM HUDORMER

Article Read Duration 3 min lesetid

Hudormer eller "åpne komedoner" kan se ut som små flekker av smuss, men faktisk er de blokkerte porer hvor blandingen av talg og celler har blitt mørkere etter kontakt med luften.

De finnes vanligvis i den sentrale delen av ansiktet, spesielt rundt nesen. Nedenfor kan du lese mer om hva som forårsaker hudormer og hva du kan gjøre for enten å redusere eller kanskje bli fri for hudormer.

HVA ER HUDORMER?

Hudormer er urenheter i huden som ofte er lett å få øye på. De er typisk mørke i fargen og gir ujevnheter i huden. I motsetning til noen andre flekker er de ikke inflammatoriske, så det vil normalt ikke være ubehag hvis man tar på dem. Hudormer finnes hovedsakelig i den sentrale delen av ansiktet, men kan også forekomme på ryggen, brystet, nakken, armer og skuldre.

HVA ÅRSAKEN TIL HUDORMER?En eller flere typer av urenheter

Hudormer er forårsaket av tilstoppede hårsekker. Hårsekker (også kalt "follikler") inneholder hår og en talgkjertel som produserer talg for å hjelpe med å holde huden myk. Døde hudceller og talg samles og danner en "propp" som får en sortaktig farge, fordi den er i kontakt med luften, som får den til å oksidere, på samme måte som oppskåret frukt skifter farge når den blir utsatt for luft.

Hudormer er en opphopning av talg, hvor mange andre urenheter er et resultat av noe bakterielt.

Kroppen din ser kanskje ikke hudormer som en trussel, men du føler deg kanskje irritert over disse små sorte merkene på huden din!

Den gode nyheten er at det er hjelp å få, som kan redusere hudormene dine, men det kan ta litt lengere tid enn noen andre former for urenheter. Å redusere eller bli helt fri for hudormer krever tålmodighet.

HVA KAN MAN GJØRE MED HUDORMER?Den riktige pleien

Hudormer kan normalt reduseres eller kanskje til og med fjernes med den rette hudpleien. Produkter som eksfolierer huden hjelper til å rense porene dine for døde celler og talg, som kan tilstoppe porene. Bruk også en fuktighetsgivende krem utviklet til uren hud, ettersom hudens fuktighetsnivå bør holdes i balanse for å ikke stimulere en overproduksjon av talg. Husk alltid å være skånsom mot huden din for å unngå irritasjon og rødhet.

PROBLEMER MED Å BLI FRI FOR HUDORMER?VURDERER Å SE EN DERMATOLOG

Hvis du i lenger tid har forsøkt å redusere eller bli helt fri for hudormer med spesialiserte hudpleieprodukter, bør du kanskje overveie å se en dermatolog (hudlege) for å få det undersøkt. Dermatologen (hudlegen) din kan vurdere om en behandling er nødvendig.

Husk å være tålmodig ved bruk av hudpleie, ettersom det kan ta lenger tid å se ønskede resultater.

VI HAR OGSÅ
EN SERIE TIL DET

VÅRE HØYE STANDARDER
FOR PRODUKTUTVIKLING