Gylne regler

10 vaner for sunn og flott makeup

Img_10 vaner for sunn og flott makeup

Påføring av makeup kan ikke overlates til tilfeldighetene, spesielt ikke for personer med sensitiv hud. Her en noen retningslinjer for en vellykket påføring av makeup.

Rule 1

Rens huden systematisk

Det er ikke mulig å oppnå et perfekt makeup-resultat hvis huden ikke er renset nøye. Støv som har samlet seg på huden i løpet av dagen, gjør at huden ikke får puste og fører til at makeupen ikke fester seg. Bruk et eksfolierende renseprodukt for å rense og glatte ut huden, men ikke bruk produktet mer enn én gang i uken.

Rule 2

Bruk et hudpleieprodukt under makeupen

Vellykket påføring av makeup starter med å klargjøre huden, det vil si tilføre fuktighet. Med et godt grunnlag blir en foundation jevn og silkemyk. Velg et hudpleieprodukt som er tilpasset hudens behov: tørr hud, blandingshud, fet hud, antialdring osv.

Rule 3

Kamufler ujevnheter

Ved hjelp av en concealer med farge kan du dekke over ujevnheter og flekker i huden. Når de blandes 2 mot 2, nøytraliserer fargene hverandre. Grønn nøytraliserer rødhet forårsaket av rosacea, nye arr, synlige blodkar og rødhet etter laserbehandling. Hos personer med blåskjær i huden forårsaket av ringer under øynene, åreknuter eller blåmerker i etterkant av operasjoner, nøytraliseres blåfargen med gult.

Rule 4

Jevne ut hudstrukturen

Start med å påføre foundation ved å klappe den lett på: panne, kinnben, neserygg og hake. Smør den deretter ut som en krem. Påføringsteknikken er den samme uansett hvilken foundation du velger: krem, flytende eller kompakt. Påfør med en børste, og glatt ut med fingrene for å få et naturlig resultat.

Rule 5

Gi makeupen godt feste

Avslutt med pudder slik at concealer og foundation sitter lenge, og for å gjøre blanke hudpartier mattere, for eksempel pannen, haken og områdene på siden av nesen. For å få makeupen til å sitte enda lenger kan du holde en mineralvannsspray 30 centimeter fra ansiktet og spraye.

Rule 6

Fremhev konturer i ansiktet ved å bruke en blush

Dette vil også tilføre ansiktet en sunn glød. Påfør blushen midt på kinnene for å skape en naturlig glød. Dette lille anstrøket av farge vil skape liv i ansiktet ditt.

Rule 7

Få strålende øyne

For å få et våkent blikk kan du legge på lyse farger på de nedre øyelokkene fordi de fanger opp lyset. Bruk den mest intense nyansen ytterst i øyekrokene for å oppnå et elegant og fascinerende resultat. Makeupen blir perfekt ved å legge på et strøk mascara.

Rule 8

Få et vakrere smil

Start med å tegne opp leppekonturene med en leppeblyant for å definere fasongen. Leppeblyanten forhindrer at leppestiften glir ut, og holder den på plass. Velg samme farge som leppestiften. Påfør leppestiften fra midten av leppene og utover mot munnvikene. Hvis du vil ha skinnende lepper, kan du legge på litt lipgloss.

Rule 9

Rengjør børstene

De som bruker børste når de legger på makeup, må huske å rengjøre dem minst én gang i måneden med et egnet rengjøringsprodukt. Dette reduserer risikoen for allergi og forlenger holdbarheten.

Rule 10

Fjern makeupen hver kveld

Det er viktig at du renser huden grundig hver kveld for å fjerne makeup og dagens urenheter som fører til at huden ikke får puste. Rensemelk eller skintonic anbefales for sensitiv hud.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler