Bruk rutinen... med et smil!

I løpet av utbrudd og remisjonsperioder er salver nøkkelen til velvære. Hver dag i løpet av året avhenger hudens komfort av bruk av fuktighetskremer og påfylling av lipider. Denne rutinen må være enkel, spesielt for barn. Ved bruk av noen dyr kan du skape f.eks. et rollespillscenario, som man også gjør på salveverksteder utviklet på La Roche-Posays spasenter, som tar i mot 300 barn hver år.

Oppmuntre barnet til å leke
med Lipi og Kara

Trinn 1
Det viktigste er å alltid vaske hendene før du påfører kremen. Det er praktisk å gjøre dette rett etter dusjing, fordi da er hendene dine allerede rene.
Trinn 2
Varm opp kremen ved å gni den i håndflatene: den vil bli mer flytende og tas lettere opp av huden.
Trinn 3
Ansiktet
Start ved å lage store sirkler på kinnene dine og gni deretter den lille kattens værhår, etterfulgt av nesen og pannen din. Vi fjerner den lille sneglens antenner med to pekefingre, ikke glem å smøre øyelokkene og bak ørene.
Trinn 4
Nakken og pannen
Vi later som du er en giraff! Du må ta deg tid til å påføre kremen langs giraffens hals, ikke glem baksiden av halsen... Du trenger bare å legge hodet ditt fremover.
Trinn 5
Magen
Trekk i sneglehuset ved å lage mange sirkler. Når det gjelder sidene hever du én arm i luften og bruker den andre for å påføre kremen fra topp til bunn, og bytt deretter arm.
Trinn 6
Armene
Tenk på et hoppende dyr (f.eks. et jordekorn, kanin eller gresshoppe) Start fra hånden, gå opp til skulderen og tilbake til hånden igjen! Start på nytt, men denne gangen med håndflaten vendende oppover for å smøre innsiden av armene.
Trinn 7
Bena
Velg et annet hoppende dyr, og gjenta samme bevegelse som for armene. Hånden din plasseres på foten, beveger seg hele veien opp og går deretter tilbake til foten igjen. Dette gjelder forsiden og baksiden av beinet. Til slutt legger du et tynt lag med krem mellom tærne dine, der kan huden være veldig tørr.
Trinn 8
Ryggen
La mamma og pappa bytte på å gi deg en velfortjent massasje!

Hjelp barnet ditt med å forstå sykdommens sin: det er viktig ikke å overdramatisere situasjonen, spesielt når det gjelder atopiske barn. Barn er som regel klare over at de har eksem, men de er ikke i stand til å forklare deg (spesielt for vennene sine). Hvor kommer sykdommen fra, er den smittsom og kan de noen gang bli kurert? Det er også vanskelig for dem å bedømme de mellomsiktige fordelene ved en god behandling og ved å overvåke tilstanden deres. Diskuter med dem ved bruk av læringsverktøy LIPI & KARA for å bedømme kunnskapen deres.

Oppmuntre dem til å påføre behandlingen selv, dette kan de klare fra de er 3 til 4 år gamle!
Vår tendens til å overbeskytte atopiske barn er naturlig. Selv svært små barn kan imidlertid ta ansvar, og dermed endre sine vaner og oppfatning av sykdommen.
Ved å bruke en salverutine, først på en leken måte, vil barn raskt kunne gjøre det selv hjemme, hos besteforeldrene eller på campingtur. Utbruddene vil bli mindre alvorlige og mindre hyppig, slik at de kan leve bekymringsfritt igjen. Rutinen vil til slutt bli naturlig, og foreldrene trenger ikke mase.

Fra de er 7 år gamle kan også barn vurdere sin egen eksem og overvåke utviklingen av tilstanden sin fra en uke til en annen. Ved bruk av dette verktøyet, som er utviklet av European Task Force on Atopic Dermatitis, kan pasienten måle alvorlighetsgraden av lesjonene, symptomene, kløen og søvnproblemene.
http://www.poscorad.com/