Få en slutt på isolasjonen

Dermatologer er der for å hjelpe familier
Hovedutfordringen ved den første konsultasjonen med dermatologen er å beskrive symptomene for å diagnostisere atopi, og fastlegge en egnet behandling, men det er ikke alt. Eksem er en sykdom som ofte isolerer pasienten og bekymrer familiene. Ikke nøl med å beskriv hvordan du lever med sykdommen hver dag: kløens intensitet, smerten, søvnlidelsene, manglende selvtillit, angst, vanskeligheter med å behandle de påvirkede områdene, skolen, familielivet, etc.
Når barn er gamle nok til å uttrykke seg, kan de også diskutere følelsene sine, i tillegg til symptomene som påvirker huden.

Støtten fra familienettverkene
Hvert tilfelle er unikt, og dermatologer er den beste samarbeidspartneren når man skal finne en spesialtilpasset behandling for sykdommen.
Når diagnosen er stilt, og hvis eksemet påvirker familielivet, kan støtten fra andre foreldre hjelpe de som er påvirket slik at de føler seg mindre ensomme. Å dele erfaringene dine med de som har, eller har hatt, samme erfaring kan være en stor trøst. Den kan få foreldre til å føle mindre skyld og tilegne seg nye vaner som har fungert for andre (kalde kremer, tørk av klær innendørs i pollensesongen, påføre krem på kløende områder flere ganger om dagen, hydroterapeutisk behandling, etc.). Foreldre kan også diskutere sykdommen med nære venner og på sosiale nettverk.