0

FØFLEKKER OG SOLEN: EN UHELDIG KOMBINASJON

Soleksponering mellom barndom og ungdom påvirker hvor mange føflekker som kan oppstå, og størrelsen til føflekkene. Jo flere føflekker man har, jo høyere er risikoen for å utvikle hudkreft, siden 35 % av hudkrefttilfellene utvikles fra en allerede eksisterende føflekk1. Det er derfor veldig viktig å beskytte barn og ungdom effektivt mot solen for å minimere antallet nye føflekker. I tillegg fører overeksponering av eksisterende føflekker for solen til utvikling av lesjoner som kan vise seg å være kreft. Derfor er det også viktig at du legger deg til gode vaner for å beskytte føflekkene dine mot UV-A- og UV-B-stråler, akkurat som du gjør med huden din.

1 Syndicat National des Vénérologues (den nasjonale unionen av hudleger og venerologer).

BESKYTT FØFLEKKENE DINE

For å dekke disse spesielt krevende behovene har La Roche-Posay-laboratoriet utviklet solbeskyttelses-serien, Anthelios. Denne serien kombinerer svært høy UV-A- og UV-B-beskyttelse. Anthelios finnes i en rekke teksturer og dekker behovene til de mest sensitive hudtyper. Er du på jakt etter en raskt absorberende, farget krem, en ultralett, flytende gelé eller en solbeskyttelse som er utviklet spesielt for barnehud? Besøk området for soldiagnose for å finne beskyttelsen som passer best for deg.

Som hjelp til å være årvåken og holde øye med føflekkene dine kan du bruke Mole Checker (Føflekkontrolløren), utviklet av La Roche-Posay, til å kartlegge føflekkene dine og overvåke utviklingen deres mellom besøk hos hudlegen. Husk at jo tidligere hudkreft oppdages, jo bedre er sjansene for å kurere den.

GODE VANER FOR HØY BESKYTTELSE UNDER SOLEKSPONERING

Siden 50 til 70 % av hudkrefttilfellene skyldes overeksponering for UV-A- og UV-B-stråler, er det avgjørende å følge noen få, enkle regler i tillegg til å bruke solkrem:

  • Unngå å eksponere deg for solen mellom klokken 12 og 4
  • Velg heller skygge enn direkte eksponering
  • Påfør ny solkrem hver andre time
  • Reduser barns soleksponering så mye som mulig – huden deres er mye mer sensitiv enn huden til voksne. Klær/tilbehør (hatter, T-skjorter og solbriller) er fremdeles den beste beskyttelsen mot UV-stråler

1 Syndicat National des Vénérologues (den nasjonale unionen av hudleger og venerologer).

LA ROCHE-POSAY ENGASJERER SEG

MIN HUDKONTROLL

Besøk myskincheck.org

v_push_skincheck.jpg