Fokus på ...

Fete, skjellaktige hudpartier i ansiktet: en kronisk tilstand, men det finnes behandlingsmuligheter

Img_Fete, skjellaktige hudpartier i ansiktet: en kronisk tilstand, men det finnes behandlingsmuligheter

Fete, skjellaktive hudpartier er en form for kronisk dermatitt som gjør seg gjeldende i form av flakdannelse og rødhet i ansiktet. Årsaken til kronisk dermatitt er fremdeles ikke klarlagt, men tilstanden kan behandles.

Symptomer

Symptomene

Fete, skjellaktige hudpartier (eller seborreisk dermatitt) er en form for kronisk dermatitt. I ansiktet gjør tilstanden seg gjeldende i form av røde flekker dekket med små, fete flak, spesielt på hudområder med mye talg, for eksempel på nesevingene, øyebrynene eller til og med i pannen og ved hårfestet. Disse symptomene kan også være ledsaget av flass i hodebunnen. Seborreisk dermatitt rammer oftest menn mellom 18 og 40 år. Den kan også oppstå hos spedbarn to uker etter fødselen. Hos babyer kalles denne tilstanden "skurv" eller "melkeskurv" og oppstår i ansiktet og hodebunnen.

Opprinnelse

Årsaken til denne tilstanden er ikke kjent

Man vet ikke nøyaktig årsaken til at disse fete, skjellaktige flekkene oppstår, men det kan se ut som gjærsoppen, malassezia, som finnes naturlig på huden, er årsaken. Store forekomster av talg på enkelte områder av huden bidrar også til spredning av gjærsoppen. Tilstanden forverrer seg når kroppens immunforsvar svekkes.

Behandling

Forhindre utvikling av fete, skjellaktige hudpartier

Fete, skjellaktige hudpartier er en kronisk tilstand, men det finnes effektive måter å behandle den på. For å få nytte av slik behandling er det viktig å oppsøke en dermatolog. Det er bare dermatologer som kan foreskrive en egnet behandling. Disse behandlingene består vanligvis i lokal behandling mot gjærsopp eller dermocorticosteroider. Det er imidlertid tilrådelig å kombinere behandlingene med hudpleieprodukter som påføres daglig, for å optimalisere virkningen av behandlingen. Dette kan for eksempel gjøres ved å vaske ansiktet med et skånsomt renseprodukt og bruke en egnet dagkrem. Spør en dermatolog. De er der for hjelpe deg med hudplagene dine.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler