Tre spørsmål til en ekspert

Når du skal kamuflere arr, trenger du et produkt med høy pigmenttetthet

Img_Når du skal kamuflere arr, trenger du et produkt med høy pigmenttetthet

Etter et inngrep i ansiktet er kirurgen ofte fornøyd med arret fordi det er lite og fleksibelt. Pasienten er imidlertid ofte skuffet. Dermatologens råd om hvordan disse uunngåelige små merkene kan kamufleres på en skånsom måte.

1. Hvordan utvikles arrene hos pasienter som oppsøker deg?

Først er de røde og sensitive.

Deretter blir de gradvis lysere og smertefrie. Etter en måned kan du massere arrene forsiktig for å gjenopprette smidigheten og bevegeligheten i huden. Til slutt gjenopprettes den opprinnelige fargen i huden, og arret forsvinner så å si fullstendig. Det tar ett år til 18 måneder før det endelige resultatet kan vurderes.

2. Hvilken type makeup anbefaler du for arr?

Du trenger et produkt med høy pigmenttetthet som kalles "korrigerende foundation".

En vanlig foundation er ikke tilstrekkelig. En korrigerende foundation smøres på håndbaken slik at den varmes opp. Deretter påføres litt av produktet ved å klappe det på arret. Etterpå brukes en stor børste til å klappe lett på arret slik at alle uregelmessighetene dekkes. Til slutt børstes kantene slik at overgangen til den friske huden blir jevn og fin.

3. Er makeup tilstrekkelig for å beskytte arr mot UV-stråling?

Pigmentene i korrigerende produkter er av samme type som pigmentene som brukes i produkter med solfaktor.

Produktene gir derfor tilstrekkelig beskyttelse i hverdagen, for eksempel på en vanlig dag på kontoret når huden ikke eksponeres for direkte sollys. Det er enkelt å "friske opp" makeupen i løpet av dagen. Hvis soleksponeringen er kraftigere, bør makeupen legges over et produkt med solfaktor, men solfaktorproduktet må påføres igjen hver 2. eller 3. time.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler