Tre spørsmål til en ekspert

Jeg anbefaler medisinsk makeup til pasienter som ønsker å kamuflere røde skjønnhetsflekker.

Img_Jeg anbefaler medisinsk makeup til pasienter som ønsker å kamuflere røde skjønnhetsflekker.

Det finnes effektiv behandling mot rosacea og akne. Etter behandlingen kan det imidlertid fremdeles være røde områder og arr på huden. Pasientene ønsker som regel å skjule disse områdene, for eksempel i behandlingsperioden. Hvordan går du frem for å skjule arrene? Spørsmålene besvares av en dermatolog.

1. Er kamuflasje av skjønnhetsflekker en del av praksisen din?

Jeg foretrekker å bruke ordet "makeup" i stedet for "kamuflasje".

Det dreier seg i realiteten om medisinsk makeup. For noen få år siden ble ikke makeup anbefalt av dermatologer. Nå er det enighet om at makeup forbedrer pasientenes livskvalitet. Produktene på markedet, som er ikke-komedogene og uten parfyme og konserveringsmidler, representerer ingen risiko for irritasjon eller sensibilisering. Jeg anbefaler medisinsk makeup til pasientene.

2. Hvilke råd gir du dem?

Det må legges et grunnlag på ansiktet før makeupen påføres.

Deretter brukes en korrigerende foundation med en farge som er så lik din egen hudfarge som mulig. Den bør påføres i små mengder og smøres forsiktig utover ansiktet. Hvis du ønsker å nøytralisere rødtoner, kan du bruke litt concealer før du legger på foundation. For å skjule rødhet kan komplementærfargen grønn brukes. Hvis huden er sterkt pigmentert, brukes gult.

3. Hvordan kommer du inn på temaet medisinsk makeup når du prater med pasientene dine?

Jeg tar alltid opp dette temaet med pasientene når vi for eksempel prater om laserbehandling, eller hvis de har arr etter akne.

Jeg forsikrer dem om at det ikke medfører noen fare for forverring. Dessuten lar jeg dem teste konsistensen på produktene. Jeg foreslår å demonstrere virkningen på en rød flekk. Pasientene er alltid overrasket over resultatet! Så lærer jeg dem de grunnleggende teknikkene for medisinsk makeup, som er raske og enkle.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler