Fokus på ...

Kronisk irritert hud: omfattende skjørhet i huden

Img_Kronisk irritert hud: omfattende skjørhet i huden

Sprekkdannelse, tørre flekker, flass og stramhet: Når huden er skjør, kan hudirritasjoner bli et tilbakevendende problem. Personer med kronisk irritert hud, kan få komplekser for utseendet og oppleve mye ubehag. Det kreves spesifikk behandling for å kurere denne tilstanden.

Symptomer

Sprekkdannelse, irritasjon, tørre flekker: når problemene vedvarer

Problemer knyttet til kronisk irritert hud rammer cirka 20 % av befolkningen. Skadene som oppstår, kan omfatte følgende:

 • Sprekkdannelse. Vanligvis rammes områdene på kroppen som utsettes for kulde, for eksempel leppene og hendene eller områder av huden som utsettes for skrubbing eller sliping.
 • Tørre flekker. De tørre flekkene oppstår som ru hud på kinnene, rundt munnen og på armene, spesielt hos barn.
 • Munnviksbetennelse (perleche). Disse sårene oppstår i munnvikene.

Opprinnelse

Årsaken til problemet: medfødt skjørhet i huden

Når hudirritasjonen er et tilbakevendende problem, kan tilstanden være knyttet til en kronisk skjørhet i huden. Huden blir dermed naturlig mer følsom overfor ytre påvirkning og gjentatt slitasje. Eksempelvis kan vind og kulde forverre irritasjonen.

Contexto

Gode daglige vaner

For å bidra til en effektiv helbredelsesprosess må ingenting overlates til tilfeldighetene. Sårene kan lindres og helbredes raskere ved å følge noen få daglige trinn. Dette gjøres på følgende måte:

 • Først må de irriterte og skadde områdene rengjøres med termalsk kildevann
 • Bruk om nødvendig beskyttende gasbind.
 • Bruk et hudpleieprodukt som er formulert for å beskytte huden, to til tre ganger daglig, for å fremskynde helbredelsesprosessen.
 • Når såret er leget, bør du vurdere å bruke solfilter for å redusere risikoen for utvikling av pimenteringsforstyrrelser.
 • Bruk egnet makeup når såret er leget.
Ikke nøl med å kontakte en dermatolog hvis problemene vedvarer.

  Anbefalt for deg

  Se alle artikler
  3 pushs