Med lindrende og antioksiderende termalsk kildevann fra La Roche-Posay

La Roche-Posay termalske senter: kraften til naturlig kildevann

Img_La Roche-Posay termalske senter: kraften til naturlig kildevann

Det termalske kildevannet fra landsbyen La Roche-Posay ble brukt i hudpleie for første gang i 1928, men har vært kjent i tusenvis av år for sine utallige gunstige virkninger for huden. Dets unike gunstige virkning gir umiddelbar lindring til tusenvis av spa-besøkende på det termiske senteret i La Roche-Posay, og er en essensiell ressurs i behandlingen av en lang rekke hudlidelser, som for eksempel eksem eller psoriasis.

Legenden settes under den vitenskapelig lupen

Det var Bertrand Du Guesclin, øverstkommanderende for Karl Vs armeer som sies å ha oppdaget kilden da han kom tilbake fra de militære kampanjene i Spania på slutten av 1300-tallet: Det sies at hesten hans som hadde eksem, hoppet ut i vannet, og da den kom opp igjen var den kurert for godt. En legende som må ha hatt en kjerne av sannhet, for i 1897 ble spaet, som hadde blitt bygget noen tiår tidligere av Napoleon, klassifisert som et sted av nasjonal interesse.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_01.jpg

Det var først mange år etter at denne legenden om naturlig eksepsjonelt vann gradvis ble bekreftet av moderne vitenskap. Det er det eneste termalske kildevannet i verden som har en så høy naturlig konsentrasjon av selen. Selen har antioksiderende egenskaper som er perfekte til å bekjempe hudaldring og oksidativt stress.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_03

Et 100 % dermatologisk spa

Med 8000 spa-besøkende i året, hvorav en tredjedel er barn, er det termalske senteret i La Roche-Posay i dag Europas ledende dermatologisenter for sensitiv og svekket hud. I tillegg til  .  .

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_04.jpg

egenskapene til det termalske kildevannet fra La Roche-Posay,

er La Roche-Posaysitt termalske senter et internasjonalt anerkjent dermatologisenter som spesialiserer seg i behandling av hudlidelser og tilbyr ulike typer opphold for pasienter, hvorav de fleste dekkes av det offentlige helsevesenet i Frankrike. Nesten to tredeler av de besøkende på spaet kommer for å få lindrende behandling av eksem eller psoriasis, hudsykdommer som kan ha store konsekvenser for livskvaliteten til de som er rammet. Til sammen gis mer enn 50 % av alle termalsk behandling i Frankrike her.

I 2009 bestemte det termalske senteret seg for å ønske pasienter som har gjennomgått kreftbehandling velkommen. Ambisjonen er å gjenopprette komfort og mobilitet i områder med arr, og redusere bivirkninger som rammer huden i forbindelse med strålebehandling eller behandling med cellegift. Nesten 5000 personer har allerede fulgt dette innovative forløpet for rehabilitering etter kreftbehandling. Et tall som gjenspeiler den økende tilliten som kreftleger har til den forbløffende gunstige effekten som termalsk kildevann fra La Roche-Posay har.

Sertifisert eksepsjonell renhet

Det termalske kildevannet fra La Roche-Posay underlegges gjennomsnittlig 1000 tester i året. Målet er å sikre kvaliteten året rundt. Det er så rent at de besøkende på spaet oppfordres til å drikke det gjennom hele oppholdet.


Et kildevann som har vært offentlig anerkjent av staten siden 1600-tallet


  • Fra 1617 var de helbredende egenskapene til det termalske kildevannet i La Roche-Posay så kjent at Pierre Milon, legen til Henrik IV og Ludvig XIII, dro dit for å gjennomføre de første analysene.

  • I begynnelsen av 1800-tallet fikk Napoleon, som på dette tidspunktet var kjent som General Bonaparte, bygget et sykehus her for å behandle sine soldaters hudsykdommer etter at han kom tilbake fra Egypt

  • I 1897 ble stedet offisielt anerkjent av det franske medisinske akademiet.

  • I 1905 ble det første termalske senteret åpnet.

  • I 1913 ble La Roche-Posay erklært offisiell spa-by av det franske medisinske akademiet.