#SaveYourSkin


Meget høy solbeskyttelse for deg og dine nærmesteSjekk, beskytt og opphold deg med forsiktighet i solen


Last ned
ABCDE-metoden

Soleksponering:  sikkerhet for alle

Det er et faktum at vi ikke alle er like når det gjelder solen: Noen hudtyper har en høyere toleranseterskel enn andre. Men uansett hva slags hudtype du har kan den riktige beskyttelsen spare deg for mye ubehag.

Meget høy UVA-UVB-beskyttelse

For høy solbeskyttelse hver dag anbefaler La Roche-Posay personer med sensitiv hud eller solallergi å bruke et produkt med meget høy beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler.

UVB for solbrenthet


UVB-strålene er de som gjør deg solbrent. Lyse hudtyper er mer sensitive overfor disse strålene. De reagerer også mer på UVB-stråler og bør derfor alltid bruke en svært høy solfaktor som SPF 50+ når de er eksponert for solen.
Mørkere hudtyper har derimot en bedre naturlig beskyttelse, og kan bruke SPF 30 under moderat solrike forhold.

Solfaktoren til en solkrem refererer til styrke på beskyttelsen: jo høyere solfaktor eller SPF, jo bedre beskyttelse. SPF på 50 eller mer gir en høyere beskyttelse enn SPF 30. Husk også at solkrem ikke forhindrer at du blir brun. Det vil riktignok ta lenger tid å bli brun, men brunfargen vil til gjengjeld vare lenger. Hvorfor berøve seg selv?

Fire gylne regler

  • Unngå soleksponering mellom klokken 12 og 15 når solen er på det sterkeste.

  • Barneleger og dermatologer anbefaler: Utsett ikke spedbarn eller små barn for direkte sollys.
  • Sørg for tildekning. Beskytt barn med klær, inkludert hatt, T-skjorte og solbriller
  • Påfør rikelige mengder, og gjenta ofte for å opprettholde beskyttelsen, spesielt hvis du har badet, svettet eller tørket deg.

UVA for Alder

UVA-strålene er alltid med oss, uansett årstid eller hvor vi befinner oss. Disse inkluderer de lange UVA-strålene, som er de vanligste og som er til stede året rundt, selv i overskyet vær. De trenger gjennom kjernen i overhuden og gir irreversible skader i huden. Disse strålene forårsaker fotoaldring. Uansett hvilken hudtype du har og selv om sensitiviteten overfor UV-stråler varierer er det alltid en risiko. Det anbefales derfor at du bruker solbeskyttelse med høy nok solfaktor hver dag.

Anthelios-serien, som har en rekke forskjellige konsistenser for alle hudtyper og eksponeringssituasjoner har også en svært høy beskyttelse i alle sine 22 produkter med med en anti-UVB-faktor (SPF) og anti-UVA-faktor (PPD) som overstiger anbefalingene fra EU-kommisjonen.

Hva er solfalktor?