Riktig behandling

En tofaset dermatologisk behandling
Huden trenger vann og lipider flere ganger om dagen (selv ved fravær av lesjoner) for å kunne gjenopprette den naturlige barrieren som beskytter den mot allergener. I løpet av utbrudd reduserer kortisonbaserte kremer lesjoner effektivt. Disse behandlingene er foreskrevet av en dermatolog, og forbedrer pasientens livskvalitet betydelig når den tas riktig.

Beroligende kremer for å bekjempe tørrhet og gjenopprette hudens naturlige barriere
Disse kremene må påføres flere ganger om dagen på ikke-betente områder. De bekjemper tørr hud og lindrer huden, og reduserer dermed kløing. Denne hverdagsrutinen anbefales også for å hindre utbrudd. Påfør kremen selv når huden ser sunn ut.

Kortikosteroide kremer for å stoppe betennelsen
I løpet av utbrudd skal kortikosteroid krem påføres de betente områdene for å lindre og redusere skade og kløe. I enkelte land er kortison upopulært på grunn av sine antatte bivirkninger: vannbeholdelse, søvnlidelser, en langsommere vekstkurve, etc. Disse fenomenene er imidlertid kun tilknyttet kortikosteroider som administreres oralt. I kremform forblir kortisonen på hudoverflaten. Kortison skal imidlertid ikke påføres områder uten lesjoner, da den gjør huden tynnere og kan svekke den.

Hvis allergitestresultatene tilsier det, kan f.eks. legen tilsette en antihistaminbehandling til kremene.

Nekte å gi opp behandlingen
Nesten to tredjedeler av behandlingene som foreskrives mot eksem brukes aldri eller avsluttes for raskt, selv om de er den mest effektive løsningen på alvorlig tørrhet og betente lesjoner.
Frykt for kortisonkremer eller at man ikke merker at nye røde flekker dukker opp, kan føre til kronisk generalisert eksem.
Det er viktig å be om hjelp når du sliter med å takle tilstanden din, eller hvis behandlingen ikke er effektiv.
Dermatologer hjelper folk med å bedre forstå behandlingen, og kan justere den for å hjelpe deg med å følge den bedre.
Ikke nøl med å vise dermatologen din hvordan du påfører kremen, slik at han/han kan forsikre seg om at teknikken din er egnet for å behandle tilstanden til barnet ditt.

Kuren: et miljø dedikert til pleie
Denne behandlingen er basert på daglig tilføring av termisk kildevann av helsepersonell. Ettersom behandlingen går over tre uker, er det store muligheter for at du kan bli bra. Helt siden La Roche-Posay Thermal Center åpnet i 1905, har det behandlet over 415 000 pasienter. Det behandlet nå nesten 8000 pasienter i året, og eksem er hovedtilstanden som behandles på senteret (33 % av spa-besøkende).
I tillegg til de foreskrevne badene, dusjene og sprayene med dermatologiske fordeler, pasienter (og deres ledsagere) har muligheten til å bli kjent med andre, og å slappe av, noe som er den beste medisin for moralen.