Et bedre liv for sensitiv hud

Workshops med korrigerende makeup: en anledning spesielt for deling av erfaringer og for å hjelpe deltakere å få tilbake livsgleden

Img_Workshops med korrigerende makeup: en anledning spesielt for deling av erfaringer og for å hjelpe deltakere å få tilbake livsgleden

Fordi de er så synlige, kan hudproblemer noen ganger skade ens selvbilde og påvirke relasjoner med andre mennesker, både i det private og i arbeidslivet. For å gjøre hverdagen bedre for pasienter som lider av godt synlige hudlidelser ble det utviklet en workshop for korrigerende makeup på La Roche-Posay sitt termalske dermatologisenter gjennom tett samarbeid med dermatologer, sosio-kosmetologer og La Roche-Posays dermatologiske laboratorium. Dette initiativet har inspirert mange sykehus rundt om i verden til å tilby workshops for korrigerende makeup.

v_small_article-corrective_makeup_workshop_03.jpg

Akseptere sitt eget utseende

Den første workshoppen for korrigerende makeup ble holdt i 1994 i landsbyen La Roche-Posay i Europas ledende dermatologiske senter1 i et spa-miljø. Dette prosjektet, som faller inn under en global behandlingstilnærming, tar sikte på å gjøre pasientene i stand til å akseptere seg selv igjen og bedre håndtere hudproblemene sine.

Disse workshoppene er fritt tilgjengelig for besøkende på spa, og er rettet mot personer som lider av en lang rekke forskjellige, svært synlige skjønnhetsfeil. Sosio-kosmetologer lærer dem påføringsteknikker, hjelper dem til å velge fargetoner som passer bedre til huden deres og diskuterere med dem for å hjelpe deltakerne med å bli tilfreds med livet. La Roche-Posays dermatologiske laboratorium støtter dette initiativet på to måter: Gjennom å stille sine makeup-produkter med høy toleranse til rådighet (øyne, lepper, negler og foundation) – disse produktene er skreddersydd for sensitiv hud og lette å påføre – slik at det blir lettere å kamuflere skjønnhetsfeil; og ved å gi økonomisk støtte til opprettelsen av flere nye workshops over hele verden.

Gjenopprett selvtillit med veiledning fra eksperter


Rødhet, aknearr, ettervirkninger av forbrenninger, bivirkninger av kreftbehandlinger, vitiligo, lentigo, etc.
Det er ofte vanskelig å forestille seg i hvilken grad lett synlige hudlidelser kan være ødeleggende i relasjoner med andre, uansett hvor alvorlige lidelsene måtte være. Arrene er ikke bare fysiske, men også psykologiske.

Derfor arrangeres workshoppene for korrigerende makeup av kosmetologer med psykologisk kompetanse, som søker å behandle hele personen, fra både et estetisk og psykologisk synspunkt. Å lære seg teknikker for korrigerende makeup for å kamuflere skjønnhetsfeil er første steg. Deretter gjelder det å gå enda lenger, og akseptere sitt eget utseende og gjenfinne sin egen femininitet. Som et sted for å lytte, dele erfaringer og lære, hjelper derfor disse workshoppene pasienter med å bli mer fornøyd med seg selv, bygge opp igjen sosiale relasjoner og få ny livsglede.

Denne grunnleggende prosessen kan i enkelte tilfeller suppleres av individuell veiledning eller familieveiledning fra en klinisk psykolog.

Til dags dato har 90 workshops blitt opprettet over hele verden

v_logo-corrective_makeup_workshop.jpg

Noen av de største sykehusene og klinikkene åpner workshops for korrigerende makeup basert på samme modell som i det termalske senteret i La Roche-Posay.

Source : Conseil National des Etablissements Thermaux – France