Tre spørsmål til en ekspert

For hudirritasjoner foreskriver jeg kremer som inneholder beroligende eller legende molekyler

Img_For hudirritasjoner foreskriver jeg kremer som inneholder beroligende eller legende molekyler

Hudirritasjoner gjør seg gjeldende i form av rødhet og tørrhet. Irritasjonene utløses av spesifikke produkter som tolereres dårlig av skjør hud, for eksempel såper, sjampoer, parfymer som er for konsentrerte, og bestemte aktive ingredienser. Hvordan kan irritasjonene behandles? Råd fra en dermatolog.

Contexto

Hudirritasjoner er svært vanlige og kan komme til uttrykk på mange ulike måter.

Noen ganger forveksles de med allergiske reaksjoner. Irritasjonseksem fører sjelden eller aldri til kløe og sprer seg vanligvis ikke utover områdene der produktene er påført (med unntak av øyelokkene). Produkter som medfører irritasjon, utløser en betennelsesreaksjon og svekker hudbarrieren. Dette fører til synlig irritasjon på huden og gir en stram og prikkende følelse som noen ganger ledsages av mild kløe.

Hvor forekommer reaksjonene hos pasientene dine?

De forekommer oftest i ansiktet, på øyelokkene og rundt øynene.

På håndbaken og fingrene kan hudirritasjonen være akutt og rød med hevelser eller kronisk, tørr og med sprekkdannelser. I håndflatene og på fingrene er overhuden tynn, tørr og sprukken. På kroppen er huden tørr og noen ganger sprukken og flassende.

Hva anbefaler du?

For det første anbefaler jeg dem å slutte å bruke produkter de er usikre på.

Hvis irritasjonen forekommer på øyelokkene, anbefaler jeg dem å unngå all bruk av kosmetikkprodukter. For ansiktet anbefaler jeg å rense huden med en nøytral krem eller termalsk kildevann. For kroppen foreslår jeg å bruke såpefrie rensekremer i fast form eller surfaktantfrie såper. Jeg foreskriver også kremer som inneholder beroligende, mykgjørende og legende molekyler, samt solkremer for å beskytte mot solstrålene. Jeg unngår kortisonbaserte kremer.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler
    3 pushs