Fokus på ...

Rynker: forårsaket av hudaldring, behandles med spesifikke aktive ingredienser

Img_Rynker: forårsaket av hudaldring, behandles med spesifikke aktive ingredienser

Rynker er et tegn på aldring og fører til store bekymringer hos kvinner. En bedre forståelse av de ulike prosessene som fører til rynker, gjør det enklere å finne frem til de rette antialdrings- og antirynkekremene.

Symptomer

Rynker: en biologisk indikasjon på hudens aldring

Etter hvert som huden blir eldre, mister den noe av evnen til å holde på fuktigheten, og grunnsubstansen brytes ned. På grunn av mangel på fuktighet og næring reduseres produksjonen av kollagen. Dette støttevevet i huden svekkes og mister farge og fasthet. Bindingen mellom lærhuden og underhuden blir svakere. Det oppstår fordypninger i hudoverflaten: rynker. Rynker er et av de første synlige tegnene på hudaldring og oppstår i all hovedsak i ansiktet.  Det finnes to kategorier:

  • Uttrykkslinjer, som oppstår i pannen og mellom øyebrynene, ved de nasolabiale furene og i munnvikene.
  • Rynker som skyldes at huden siger, redusert hudfarge og fasthet. Disse rynkene er årsaken til at ansiktet endrer form, at det oppstår poser under øynene, dobbelthake og hengekjaker.

Opprinnelse

Mekanismene som forårsaker rynker

Tre mekanismer forårsaker rynker:

  • Bevegelse i muskulaturen: Huden bearbeides kontinuerlig av bevegelsene i den underliggende muskulaturen. Disse mikrosammentrekningene fremskynder utviklingen av linjer, og huden i dette området blir strammet, strukket og til slutt rynkete.
  • Endring i hudens basisstrukturer: Indre, fotoindusert aldring fører til at overgangen mellom overhuden og lærhuden flates ut.and photoinduced ageing lead to a flattening of the junction between the dermis and the epidermis.

  • Endring i hudens støttekomponenter: Linjene som holder huden stram, strekkes og hules ut etter hvert som huden eldes. Denne prosessen går fortere etter 60-årsalderen.

Contexto

Spesifikke aktive ingredienser for behandling av rynker

Rynker kan aldri fjernes fullstendig, men ved hjelp av kosmetikk kan enkelte mekanismer holdes i sjakk, mens andre kan forhindres. De viktigste aktive ingrediensene som brukes i antialdrings- og antirynkeproduktene er antioksidanter, kollagenholdige stoffer (bl.a. vitamin C), fuktighetsgivende ingredienser som kapsler inn vann (bl.a. hyaluronsyre), og depigmenteringsingredienser.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler