Vitenskapelig informasjon

Celleoksidering, en av hovedprosessene i aldringen av huden

Img_Celleoksidering, en av hovedprosessene i aldringen av huden

Oksidativt stress er en av hovedprosessene i aldringen av huden og skader cellene både i overhuden og lærhuden og bidrar til at cellene brytes ned.

Oksidativt stress svekker cellene

Omgivelsene, forurensing, solstråling og sigarettrøyk genererer frie radikaler i huden som kan være skadelige i varierende grad. Proteiner (kollagen, elastin), lipider i cellemembranet og DNA kan påføres skade og føre til forstyrrelser som kan gi seg utslag i alt fra tidlig aldring til kreft. Vi må derfor beskytte oss mot disse skadelige prosessene.

Unngå oksidativt stress, som er en av årsakene til aldring

Det anbefales å påføre huden antioksidanter og/eller antiradikale produkter. Disse antioksidantene og antiradikalene er enten molekylære (bl.a. vitamin C, vitamin E og polyfenoler), enzymatiske (bl.a. SOD, GPx.SH og Catalase) eller sporstoffer (bl.a. selen, kopper og sink). Solstråler, spesielt UVA-stråler som vi eksponeres for daglig, spiller en stor rolle i aldringsprosessen, spesielt i produksjonen av frie radikaler. Daglig hudpleie med produkter som inneholder solfaktor, anbefales derfor på det sterkeste.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler