Tre spørsmål til en ekspert

Daglig tilførsel av fuktighet til huden er svært viktig for å redusere hastigheten på hudens aldringsprosess.

Img_Daglig tilførsel av fuktighet til huden er svært viktig for å redusere hastigheten på hudens aldringsprosess.

Hudaldring er et naturlig fenomen som fører til tap av elastisitet i huden, rynkedannelse og pigmentflekker, spesielt på områder av huden som ikke er tildekket. Med dagens produkter er det mulig å senke farten på disse prosessene. En dermatologs synspunkter.

Contexto

Huden eldes når den utsettes for UV-stråler.

Disse strålene frigir energi til huden og produserer skadelige "frie radikaler". Denne oksideringen endrer cellene og fibrene i huden. Sigarettrøyk, alkohol og forurensing er også faktorer som bidrar til ytterligere nedbryting av hudcellene. Når huden eldes, gjennomgår kollagenfibrene en glykeringsprosess (sukker bindes til proteiner) som gjør dem mindre elastiske. Overgangsalderen hos kvinner fører til at aldringsprosessen går fortere.

Hvilke råd gir du pasientene dine?

Forebygging er viktig: Jeg anbefaler dem å begrense soleksponeringen.

Jeg anbefaler dem å bruke et produkt med bredspektret solfaktor i ansiktet, som beskytter huden mot UVA-stråler. I tillegg prater jeg om fordelene ved å stumpe røyken. Jeg oppfordrer dem til å spise næringsrik mat med mye frukt og grønnsaker for å bekjempe de frie radikalene. Rådet blir enda mer effektivt hvis det følges før de første synlige tegnene på aldring oppstår.

Hvilke kosmetikkprodukter anbefaler du?

Daglig tilførsel av fuktighet til huden er svært viktig.

Avhengig av hudtype og alder anbefaler jeg kremer som inneholder aktive antioksidantingredienser som bekjemper frie radikaler. De inneholder fruktsyrer, vitamin C eller retinol. Det finnes også kremer som motvirker klykering, for å utsette aldringsprosessen. For kvinner som er mye utendørs, anbefaler jeg at det brukes en dagkrem med solfaktor fra og med våren og utover.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler