Tre spørsmål til en ekspert

Hvis du vil gjøre noe med aldringstegnene, må hudtonen jevnes ut og ansiktsvolumet gis et løft

Img_Hvis du vil gjøre noe med aldringstegnene, må hudtonen jevnes ut og ansiktsvolumet gis et løft

Uønskede flekker og linjer kan komme til syne etter hvert som huden eldes. Rødhet og brune flekker endrer hudfargen, uttrykkslinjene blir dypere og fører til permanente rynker, og ansiktskonturene endres fordi volumet forflytter seg nedover i ansiktet. Hva kan du gjøre? Råd fra en dermatolog.

Hvordan kan makeup brukes for å korrigere aldringstegn?

Det er to trinn i korrigeringsrutinen.

Først må hudfargen jevnes ut ved hjelp av foundation. Deretter må ansiktsvolumet justeres. Dette gjøres ved å leke litt med de lyse og mørke nyansene av foundationproduktet eller pudderet som brukes til å legge siste hånd på verket. Makeup må legges på hud som er tilført fuktighet. Det kan hende at denne fuktighetsbasen har en gjenoppbyggende funksjon, og da må det sjekkes at dette produktet er kompatibelt med makeupen.

Hvilke råd gir du til pasienter som vil jevne ut hudtonen?

Jeg bruker en korrigerende foundation, som har høyere pigmenttetthet enn tradisjonell foundation.

Jeg velger en nyanse som passer til hudfargen, som endrer seg etter årstidene. Først legger jeg på en concealer for å skjule skjønnhetsflekker ved å klappe produktet på med en finger. Deretter jevner jeg ut hudtonen ved å tynne ut det korrigerende foundationproduktet med en fuktighetsbase for å få et produkt som er enklere å påføre. Jeg avslutter alltid med å klappe på makeupen med en stor børste slik at resultatet blir mer naturlig.

Hvordan kan makeup ha en effekt på ansiktsvolumet?

Fordypninger i ansiktet er ofte mørke.

For å motvirke denne effekten tilfører vi lys. Når jeg legger på foundation, velger jeg en lysere nyanse som jeg påfører med fingeren eller en liten børste på innsiden av rynkene. Jeg bruker også en lysere nyanse på kinnbenene, den ytre delen av de øvre øyelokkene og ved tinningene. Nederst på kinnene bruker jeg  mørkere pudder.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler