Hår og kroppshår er blant det første som blir påvirket av kreftbehandling. Heldigvis vil håret vokse ut igjen etter siste behandling.

For å dempe den psykologiske effekten av hårtap, kan du ta styringen ved å bestille time hos hårteknikere eller frisører som er spesialister på dette området. De kan kanskje tilby deg den best egnede frisyren før behandlingen starter og gi deg råd om det brede utvalget av tilgjengelige løsninger, som syntetiske eller naturlige hårproteser, turbaner i bomull eller løse pannelugger. Det kan også være at du foretrekker luer, caps, skjerf eller ingenting for å dekke hode. Ikke nøl med å kontakte lege, kreftkoordinator eller en pasientforening for å få råd.

 

/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/cancer/under-behandlingen/om-du-lider-av-haravfall/lrp-oncology-2021-sitecore-during-during_hair_loss-flipcard1.jpg

1. VASK HÅRET MED EN EKSTRA SKÅNSOM SJAMPO MENS DU FÅR BEHANDLING

Vask håret med en ekstra skånsom sjampo, og klapp det forsiktig tørt med et håndkle. Unngå alt som kan irritere hodebunnen og håret, for eksempel hårfønere, rettetang eller krølltang, varmeruller, permanent, farging, fletter og stramme knuter, selv flere måneder etter avsluttet behandling.
/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/cancer/under-behandlingen/om-du-lider-av-haravfall/lrp-oncology-2021-sitecore-during-during_hair_loss-flipcard2.jpg

2. BRUK AV KJØLEHETTE PÅ VÅTT HÅR FØR DU STARTER CELLEGIFTBEHANDLINGEN KAN FORHINDRE HÅRTAP

Det finnes studier som viser at bruk av kjølehette i vått hår ca. femten minutter før behandlingsstart med cellegift kan bidra til å redusere inntrengningen av giftstoffer i hårcellene, noe som kan forhindre hårtap*. Hetten må skiftes så snart den blir myk og fjernes ca. en halv time etter at behandlingen er avsluttet. Rådfør deg med lege.
/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/cancer/under-behandlingen/om-du-lider-av-haravfall/lrp-oncology-2021-sitecore-during-during_hair_loss-flipcard3.jpg

3. BESKYTT HODEBUNNEN OM NATTEN

Gå til sengs med et nett over håret, eller bruk putetrekk i bomullssateng. En av de viktigste fordelene er at dette materialet begrenser friksjon sammenlignet med for eksempel bomull eller lin.
/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/cancer/under-behandlingen/om-du-lider-av-haravfall/lrp-oncology-2021-sitecore-during-during_hair_loss-flipcard4.jpg

4. TA VARE PÅ HODEBUNNEN VED HJELP AV GOD PLEIE

Hvis håret ditt har falt av, kan det hende at huden og hodebunnen din føles kløende, eller du kan oppleve en smertefull følelse i hårsekkene. Ta vare på hodebunnen ved å gi den riktig pleie. Massér hodebunnen skånsomt med nærende hudpleie eller mykgjørende midler for å redusere kløe. Du kan la pleieproduktene virke lenger ved å pakke inn hodet i et varmt håndkle. Du kan bruke en krem som Lipikar Balm AP+M til å pleie hodebunnen.

PRODUKTET VI ANBEFALER
FOR Å OPPRETTHOLDE HÅRET OG HODEBUNNEN

Du kan vaske håret med Kerium Extra gentle, som er mild og beroligende sjampo for hår og hodebunn.

JEG STYLER
HODEPLAGGENE MINE

For fem år siden ble jeg rammet av en svært aggressiv kreftsykdom som kostet meg 18 måneder med cellegift, og i denne perioden ble jeg helt skallet. Jeg prøvde å bruke parykk, men jeg ble ikke venn med en. Så jeg begynte å knytte en turban på hodet fordi da merket jeg ikke så godt at jeg ikke hadde hår på hodet. Men det var ganske stigmatiserende å ikke ha øyenvipper eller øyenbryn. En ting førte til en annen, og jeg laget meg et system med falske pannelugger som satt godt takket være et patentert system. Over panneluggen kan du bruke en caps eller turban. Takket være denne oppfinnelsen, som jeg ønsket å dele med andre da jeg etablerte Franjynes, tok jeg tilbake identiteten og selvfølelsen min. Jeg hadde ikke valgt sykdommen, men nå hadde jeg et valg i håndteringen av disse synlige og vanskelige stigmaene.

Julie Meunier Grunnlegger av Franjynes – Lesfranjynes.com