LA ROCHE-POSAY SETTER FOKUS PÅ LIVSKVALITET OG OVERBEVISNINGEN OM AT HUD ER MER ENN BARE HUD

Når vi i La Roche-Posay ser hud, ser vi mennesker. Mennesker som det for oss er verdt å innovere for, og bry seg om.

1,9 milliarder mennesker verden1 over har en eller annen form for hudproblem, tilsvarende 1/4 av jordens befolkning. Dette tallet er slående og likevel stort sett ukjent. Stadig flere studier viser at hudproblemer kan påvirke livskvaliteten vår: velvære, selvfølelse, sosiale interaksjoner osv. Med fokus på dette lanserer La Roche-Posay en ny varemerkekampanje som er mer emosjonelt drevet enn noen gang, nettopp for å øke bevisstheten om at hudproblemer, både store og små, påvirker menneskers liv. 

 

ET STORT OG VOKSENDE
FOLKEHELSEPROBLEM

Vår varemerkekampanje er et initiativ som vi har tatt på oss for å vise omverdenen denne voksende folkehelseutfordringen, hvordan hudproblemer påvirker menneskers livskvalitet. Tallene snakker for seg selv: 165 millioner barn rundt om i verden lider av eksem, 40% av voksne kvinner har kviser og halvparten av alle mennesker i verden forventes å ha allergier i 20502. Ved en kreftdiagnose oppstår bivirkninger i huden i 8 av 10 tilfeller3. Overalt i verden i dag er spørsmål om hudproblemer en stor, voksende og likevel undervurdert bekymring.

Studier viser at hudproblemer kan forandre dagliglivet: mangel på søvn, lavere selvfølelse, angst og sosial fobi. Dette er bare noen av effektene hudproblemer som akne eller eksem kan ha ifølge de nyeste kliniske studiene. I 2020 gjennomførte La Roche-Posay en eksklusiv vitenskapelig undersøkelse for bedre å forstå påvirkningene hudproblemer har på livskvaliteten. 16 år etter sin første studie innenfor "Quality of Life” (2006) er lærdommene tydelige: hudproblemer har påvirkning på langt mer enn bare huden. De kan ha kraftig påvirkning på velvære, dagliglivet, samt fravær fra skole og arbeid.

La Roche-Posay vil med alt det ovenfor vise at hud er mer enn hud og at hudproblemer påvirker livskvaliteten. Hjelp oss med å øke bevisstheten og spre budskapet.

LA ROCHE-POSAY VIL BIDRA MED
LØSNINGEN PÅ HUDPROBLEMENE


La Roche-Posay vil vise at dermatologi er basert på vitenskap og mennesker. Banebrytende vitenskap som tilbyr høy toleranse samt effektive og brukervennlige produkter til huden din. Derfor har vi samarbeidet med 90.000 hudleger og leger over hele verden, og har med dette alltid vært i forkant innenfor hudvitenskap, som mikrobiomvitenskap, for å levere livsforandrende løsninger. La Roche-Posay har testet og gjennomført over 600 kliniske studier verden over på over 100.000 personer mellom 0 og 104 år, på alle hudtyper og også som supplerende pleie (atopisk dermatitt, akne, allergisk hud, hud som påvirkes av onkologiske behandlinger). Når La Roche-Posay utvikler produkter, er det alltid med tanke på det virkelige problemet. Denne besettelsen av å skape nyttig innovasjon er det som har drevet La Roche-Posay i over 40 år.

Hos La Roche-Posay vil vi tilby et bedre liv for alle med sensitiv hud. Noen av våre fremste helter, nye som gamle, har du kanskje hørt om: 

Cicaplast Balm B5+: En SOS-krem som er en beroligende, styrkende og beskyttende balm til alle hudtyper med svekket eller irritert hud 

La Roche-Posay Termalsk Kildevannsspray: Beroligende og antioksiderende. Tilpasset sensitiv hud. Til ansikt og kropp. Velgnet for spedbarn, barn og voksne.

TOLERIANE Dermallergo Creme: Ansiktskrem til sensitiv og intolerant hud som er testet på allergisk hud. Produktet reduserer hudens ubehag, tilfører intens fuktighet og virker beroligende.

TOLERIANE Dermallergo Eyes: En intenst beroligende øyekrem til sensitiv og intolerant hud som er testet på allergisk hud. Reduserer ubehag i huden rundt øyeområdet og virker intensivt fuktgivende og beroligende.

Toleriane Sensitive Creme: En parfymefri, fuktighetsgivende og beroligende krem for sensitiv hud som gir opptil 48 timers intensiv fukttilførsel til huden og styrker hudbarrieren.

Effaclar Duo (+): Vår helt til de med fet og uren hud, med tendens til vanskelige og tilbakevendende urenheter som kviser. Effaclar Duo(+) er en korrigerende fuktighetskrem til ansiktet med effektivitet fra 12 timer4.

Effaclar H Krem: En fuktkompenserende og beroligende ansiktskrem til fet og uren hud som er svekket på grunn av uttørkende medisinsk behandling.

Hyalu B5 Serum: Effektivt serum utviklet for rynker og hud som mangler fylde. Reduserer rynker og gir huden mer fylde og glød. Fukter og oppstrammer huden. 

Lipikar Balm AP+M: Kroppskrem som kan brukes av hele familien – selv til nyfødte. Til tørr/meget tørr hud, samt til hud med tendens til kløe forårsaket av tørrhet. Tilpasset sensitiv og irritert hud samt hud med tendens til atopi.

Anthelios UVMune Ultralet Creme SPF50+: Vår favoritt innen solbeskyttelse med meget høy UVA- og UVB-beskyttelse for ansiktet og øyeområdet i en ultralett krem. Ekstra vannresistent, svetteresistent og sandresistent, og passer alle hudtyper.

LIVSFORANDRENDE LØSNINGER
#1 NÅR MIKROBIOMVITENSKAP HJELPER

I løpet av de siste ti årene er det forsket mye på det nye vitenskapsområdet mikrobiom. Ubalansen i hudens mikrobiom skyldes en feil i mangfoldet av ulike bakteriearter og mikroorganismer på huden. Denne mangelen på mangfold kan forbindes med hudproblemer som tendens til akne og atopi. 

Gjennom våre studier av hudens mikrobiom har vi lært at hvis mikrobiomets økosystem er i balanse, oppleves huden mer behagelig. Hvis det er i ubalanse, kan det oppstå ubehag eller eksisterende ubehag kan forverres. 

Vår misjon hos La Roche-Posay er å tilby livsforandrende hudpleie til personer med sensitiv hud. Til dette formålet har vi forsket aktivt innenfor mikrobiomvitenskap, og har som resultat utviklet den nye ingrediensen Aqua Posae, som dyrkes i vårt termalske kildevann. Aqua Posae ble inkludert i produktene våre og resultatet overgikk alle våre forventninger: mikrobiomet kom i balanse og balansen ble også bedre bevart.

Derfor har La Roche-Posay lansert en serie produkter som er basert på mikrobiomvitenskapen,  hvorav enkelte allerede er nevnt ovenfor:

La Roche-Posay Termalsk Kildevann. Det termalske kildevannet virker antioksiderende og har en beroligende og oppfriskende effekt på sensitiv hud. Den beroligende effekten er dokumentert ved dermatologiske tester.

For meget tørr hud og hud med tendens til atopi har La Roche-Posay lansert den nyeste innovasjonen Lipikar Balm AP+M Den modifiserte formuleringen av vårt ikoniske produkt for hud med en tendens til atopi inneholder mikroresyl, en ny ingrediens som bidrar til å balansere hudens mikrobiom.

 For tørr og sensitiv hud har vi Toleriane Sensitive Creme, en prebiotisk krem som tilfører huden fukt i 48 timer. Kremen inneholder niacinamider og glyserin, som bidrar til å berolige huden.

LIVSFORANDRENDE LØSNINGER
#2 IKKE LA UREN HUD STOPPE DEG

Et annet viktig tema for oss i La Roche-Posay er akne. Vi vet at 40 % av voksne kvinner5 og 80 % av alle tenåringer6 sliter med akne. Dette har enorme konsekvenser for deres velvære og hverdag. De aller fleste med akne opplever redusert livskvalitet, og 7 av 10 opplever lavere selvtillit på grunn av denne hudtilstanden. 

Livskvaliteten kan påvirkes på mange forskjellige måter: depresjon, angst, søvnproblemer og mye mer7. Vi vil spre budskapet om at akne aldri må påvirke selvtilliten. 

For å bidra ytterligere har La Roche-Posay et sterkt fokus på kontinuerlig utvikling av vår ekspertise på dette området, samtidig som vi alltid sikrer klinisk dokumentert produkteffektivitet og toleranse. Vårt stjerneprodukt Effaclar Duo (+) har nettopp dette. Spesielt formulert for voksne og tenåringer med fet hud som har tendens til akne, reduserer denne fuktighetsgivende kremen vanskelige urenheter (f.eks. kviser) og reduserer forekomsten av urenheter. Huden ser mer jevn og glatt ut samt ser ut til å være mindre blank.
 

REF.

1) Hay RJ, Johns NE, Williams HC et al. The global burden of skin disease in 2010: an analysis of the prevalence and impact of skin conditions. J Invest Dermatol 2014; 134:1527–34
2) WHO Estimation. GA2LEN. “Does rhinitis lead to asthma?” General practitioner. Brochure 2007.
3) Charles C., et al. March 2013. Impact of cutaneous toxicity associated with targeted therapies on quality of life. Results of a longitudinal exploratory study. Bulletin du Cancer. Vol. 100 N 3.
4) Instrumentell test, 43 personer.
5) The prevalence of acne in adults 20 years and older. J Am Acad Dermatol. 2008 Jan;58(1):56-9. Epub 2007 Oct. 22.
6) 2002 CHU Claude Huriez France / Dimension Baromètre dermatologist follow-up 2008 Fr – Germany – It – Spain.
7) Quality of life, anxiety prevalence, depression symptomatology and suicidal ideation among acne patients in Lithuania. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2017 Jul 14, Lukaviciute L, Navickas P, Navickas A.