HVA KAN JEG GJØRE MED HUDORMER?
GODE RÅD OG VITEN OM HUDORMER

Article Read Duration 3 min lesetid

Hudormer eller "åpne komedoner" kan se ut som små flekker av smuss, men faktisk er de blokkerte porer hvor blandingen av talg og celler har blitt mørkere etter kontakt med luften.

De finnes vanligvis i den sentrale delen av ansiktet, spesielt rundt nesen. Nedenfor kan du lese mer om hva som forårsaker hudormer og hva du kan gjøre for enten å redusere eller kanskje bli fri for hudormer.

HVA ER HUDORMER?

Hudormer er urenheter i huden som ofte er lett å få øye på. De er typisk mørke i fargen og gir ujevnheter i huden. I motsetning til noen andre flekker er de ikke inflammatoriske, så det vil normalt ikke være ubehag hvis man tar på dem. Hudormer finnes hovedsakelig i den sentrale delen av ansiktet, men kan også forekomme på ryggen, brystet, nakken, armer og skuldre.

HVA ÅRSAKEN TIL HUDORMER?En eller flere typer av urenheter

Hudormer er forårsaket av tilstoppede hårsekker. Hårsekker (også kalt "follikler") inneholder hår og en talgkjertel som produserer talg for å hjelpe med å holde huden myk. Døde hudceller og talg samles og danner en "propp" som får en sortaktig farge, fordi den er i kontakt med luften, som får den til å oksidere, på samme måte som oppskåret frukt skifter farge når den blir utsatt for luft.

Hudormer er en opphopning av talg, hvor mange andre urenheter er et resultat av noe bakterielt.

Kroppen din ser kanskje ikke hudormer som en trussel, men du føler deg kanskje irritert over disse små sorte merkene på huden din!

Den gode nyheten er at det er hjelp å få, som kan redusere hudormene dine, men det kan ta litt lengere tid enn noen andre former for urenheter. Å redusere eller bli helt fri for hudormer krever tålmodighet.

HVA KAN MAN GJØRE MED HUDORMER?

Den riktige pleien

 • Hudormer kan normalt reduseres eller kanskje til og med fjernes med den rette hudpleien. 
 • Produkter som eksfolierer huden hjelper til å rense porene dine for døde celler og talg, som kan tilstoppe porene. Bruk også en fuktighetsgivende krem utviklet til uren hud, ettersom hudens fuktighetsnivå bør holdes i balanse for å ikke stimulere en overproduksjon av talg.

 • Husk alltid å være skånsom mot huden din for å unngå irritasjon og rødhet.

   

  PROBLEMER MED Å BLI FRI FOR HUDORMER? VURDERER Å SE EN DERMATOLOG

  Hvis du i lenger tid har forsøkt å redusere eller bli helt fri for hudormer med spesialiserte hudpleieprodukter, bør du kanskje overveie å se en dermatolog (hudlege) for å få det undersøkt. Dermatologen (hudlegen) din kan vurdere om en behandling er nødvendig.

  Husk å være tålmodig ved bruk av hudpleie, ettersom det kan ta lenger tid å se ønskede resultater.

  VI HAR OGSÅ
  EN SERIE TIL DET

  VÅRE HØYE STANDARDER
  FOR PRODUKTUTVIKLING

  laroche posay sikkerhet forpliktelse produktallergi testet modell på nært hold

  UTVIKLET MED FOKUS
  PÅ TOLERANSE

  Se mer
  Våre produkter er utviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud.
  Dokumentert effektivitet og toleranse.
  laroche posay sikkerhet forpliktelse formel beskyttelse produkt hode

  BESKYTTENDE EMBALLASJE
  TOLERANSE OG EFFEKTIVITET

  Se mer
  Vi bruker beskyttende emballasje og kun de mest nødvendigste konserveringsmidlene for en høy toleranse og effektivitet over tid.
  laroche posay sikkerhetsforpliktelse viktig aktiv dose produkthode

  KUN DET VIKTIGSTE
  I RIKTIG AKTIV DOSE

  Se mer
  Våre produkter er utviklet i samarbeid med dermatologer og inneholder kun de nødvendigste ingrediensene i riktig aktiv dose.
  laroche posay sikkerhet forpliktelse sensitiv hud modell baby

  TILPASSET HUDPLEIE
  TIL DE FLESTE BEHOV

  Se mer
  Vi har produkter tilpasset til de fleste behov: sensitiv hud, fet og uren hud, tørr hud, svekket hud, hud med tendens til rødhet og mange andre behov.