HVA ER MIKROBIOM?

Kroppens mikrobiom er det usynlige økosystemet av mikroorganismer og bakterier som lever på huden din. Disse bakteriene interagerer og kommuniserer med hverandre, og spiller en viktig rolle når det gjelder helse og det å bevare sunn hud.

Sammen utgjør bakteriene et komplekst økosystem med en sammensetning som er helt spesielt for den enkelte person, akkurat som fingeravtrykket.

Hudens mikrobiom er et speil av hudens tilstand og er påvirket av kosthold, livsstil, stress, alder, personlig hygiene - ja, selv kjæledyret ditt og de menneskene du bor sammen med har innflytelse på ditt unike mikrobiom.HUDENS MIKROBIOM
EN VIGTIG DEL AF IMMUNFORSVARET

Huden er kroppens første forsvarslinje og er en viktig del av immunforsvaret. Hudens mikrobiom har vist seg å være tett forbundet med mange hudsykdommer, og er et sentralt element når det gjelder hudens immunsystem.

Bakteriene forhindrer bl.a. veksten av potensielt skadelige inntrengende mikrober, og bidrar til å lære immunsystemet hvordan det skal gjenkjenne eksterne aggressorer – faktisk ville ikke immunsystemet ha fungert ordentlig uten hudbakterier.

Huden mikrobiom spiller også en avgjørende rolle når det gjelder å opprettholde hudens barrierefunksjon.VIKTIGHETEN AV
BALANSEN I HUDENS MIKROBIOM

Det er svært viktig å forstå balansen i hudens mikrobiom for å kunne skape den harmonien som er nødvendig for å opprettholde en sunn hud. Ubalanse i hudens mikrobiom har en effekt på hudens tilstand.

laroche posay landingside Mikrobiom vitenskap Bakterier1
UBALANSE
Ubalanse i mikrobiomet forårsakes av manglende diversitet av ulike bakteriearter og mikroorganismer på huden. Denne manglende diversiteten kan være forbundet med hudproblemer som f.eks. tendens til akne og atopi.
laroche posay landingside Mikrobiom vitenskap Bakterier2
BALANSE
Ved å gjenopprette diversiteten av de forskjellige bakteriene og mikroorganismene på huden, oppnås et balansert mikrobiom som generelt skaper en velbefinnende hud. Dette mikrobiomet fungerer som en naturlig healer og
 
 

LA ROCHE-POSAY & MIKROBIOMSTUDIE

Hos La Roche-Posay har vi alltid flyttet grensene for hva som er mulig innenfor hudpleie. Gjennom våre studier av mikrobiomet lærte vi at hvis mikrobiomets økosystem er i balanse, oppleves huden også mer behagelig. Er det ubalanse, syntes problemene å bli verre.
 

VÅRT MÅL

Hos La Roche-Posay er vårt mål å levere livsendrende hudpleie til personer med sensitiv hud, og vi har i nesten 10 år vært banebrytende innenfor den dermatologiske mikrobiomvitenskapen, og har utviklet en ny ingrediens, Aqua Posae, som dyrkes i vårt termalske kildevann. Da det først ble innarbeidet i produktet vårt, overgikk resultatene alle forventningene våre: Mikrobiomet endte i balanse og opprettholdt denne balansen bedre.

MIKROBIOM OG HUD MED TENDENS TIL ATOPI

Ubalanse i hudens mikrobiom kan være forbundet med hud som har tendens til atopi. Forskning har vist at atopi er forbundet med et dramatisk fall i bakteriell diversitet, der helt opptil 30 % av økosystemet bare inneholder én bakterie: staphylococcus aureus.

Ubalansen i hudens mikrobiom bidrar til tre innbyrdes avhengige mekanismer.

  1. Kolonisering av stafylokokker: Det er alltid tilbakevendende utbrudd
  2. Endring av hudens barriere: Huden er meget tørr
  3. Betennelse i huden: Huden klør

LIPIKAR AP+M
TIL HUD MED TENDENS TIL ATOPI

De mer enn 10 år har vi fokusert energien vår på dette nye forskningsområdet, mikrobiomvitenskapen.

Derfor har La Roche-Posay utviklet Lipikar Balm AP+M til mennesker med meget tørr hud eller hud med tendens til atopi.

Den modifiserte sammensetningen av merkets ikoniske produkt til hud med tendens til atopi inneholder microresyl, en ny ingrediens som hjelper med å balansere hudens mikrobiom.

Med sin AP+M teknologi virker Lipikar Balm AP+M på tre nivåer for å begrense virkningen av meget tørr hud og utbrudd: Den er umiddelbart beroligende, kløestillende og reduserer forekomsten av utbrudd.

Les mer her.

LA ROCHE-POSAY & HUDENS MIKROBIOM

I mer enn 10 år har vi fokusert vår vitenskapelige og dermatologiske forskning på mikrobiomet og utviklet nye typer hudpleie for å skape ny balanse i og styrke hudens mikrobiom.

VIKTIGE INGREDIENSER

 

 

AQUA POSAE FILIFORMIS
& MANNOSE

Utviklet for å gjenskape balansen i mikrobiomet og gjenopprette hudbarrierefunksjonen.

LA ROCHE-POSAY TERMALSK KILDEVANN

La Roche-Posay termalsk kildevann har naturlige prebiotiske egenskaper som bidrar til å gjenopprette hudens mikrobiom for å styrke, berolige og beskytte huden.

HVOR MANGE MIKROBER FINNES PÅ HUDEN MIN?

Det finnes flere mikrober i menneskekroppen - faktisk omkring flere billioner - enn det er stjerner i Melkeveien.


HVOR MYE VEIER MIKROBIOMET MITT?

Hvis du kunne plassere mikrobiomet i en bøtte, ville det veie rundt 1,5 kg, nesten like mye som hjernen.


NÅR UTVIKLES HUDENS MIKROBIOM?

Spedbarn får sitt første mikrobiom tidlig i utviklingen. Noen av de sentrale faktorene som kan påvirke denne utviklingen, er om de ble født via fødselskanalen eller ved keisersnitt.