Hypoallergen hudpleie: 
Unngå vanlige allergenerHypoallergen hudpleie er kosmetiske hudpleieprodukter spesielt utviklet for å redusere risikoen for allergiske reaksjoner i huden. Dersom huden din har en tendens til allergi, kan det være lurt å bruke hypoallergen hudpleie.


I denne artikkelen kan du lese mer om hva det krever for at et produkt kan betegnes som hypoallergent.

Hva er hypoallergen hudpleie?

For at et produkt skal være hypoallergent, må produsenten dokumentere det med vitenskapelig og pålitelig data som bekrefter produktets svært lave allergifremkallende potensial. For eksempel må ikke produktet inneholde kjente allergener.

Det finnes mange forskjellige allergener, som blant annet nikkel, krom, gummi, konserveringsmidler og parfyme.

Det er viktig å si at selv om et produkt er hypoallergent, kan man fremdeles få allergiske reaksjoner. Det er individuelt fra person til person hvordan huden reagerer på ulike allergener.

Hud med tendens til allergi

Dersom du har hud med tendens til allergi, minimeres risikoen for allergiske reaksjoner hvis du bruker hypoallergen hudpleie.

Du bør imidlertid alltid oppsøke lege eller dermatolog hvis du har mistanke om hudallergi, slik at du kan få veiledning og eventuell behandling. Les mer om symptomer og behandling av allergisk hud.

En lege eller dermatolog kan hjelpe deg med å finne ut om du er allergisk mot visse allergener, eller om du bare har spesielt sensitiv hud.

Les om forskjellen på allergisk og sensitiv hud.

TOLERIANE

TOLERIANE er en produktserie utviklet for a fukte, berolige sensitiv hud og hud med tendens til allergi.