ALT OM
ALLERGISK HUD

Hud med tendens til allergi har lettere for å reagere på ulike allergener. Allergener finnes overalt rundt oss, som for eksempel pollen i luften, i matvarer (f.eks. nøtter) og visse metaller (f.eks. nikkel) .

HUD MED TENDENS TIL ALLERGI

Allergier kan påvirke ulike deler av kroppen, men vi vil fokusere på allergisk hud.

Allergisk hud kalles også kontaktallergi. Når et allergen kommer i direkte kontakt med huden og krysser gjennom hudens beskyttende barriere, utløser det en immunrespons som fører til den allergiske hudreaksjonen.Typiske symptomer på kontaktallergi

  • Rødhet
  • Kløe
  • Brennende følelse i huden

Det kan ta uker før en allergisk hudreaksjon forsvinner.

Allergi er ikke bare begrenset til kontaktallergi, men kan også forårsakes av maten vi spiser, medisinen vi tar eller av miljøet (f.eks. pollen). Så selv om man får en allergisk hudreaksjon, er det ikke alltid kontaktallergi, årsaken kan også være maten man har spist. Huden kan potensielt bryte ut i elveblest, utslett og irritasjon som kløe, svie, varme eller en brennende følelse.

HVA BØR DU GJØRE
HVIS DU HAR ALLERGISK HUD?

Dersom du har symptomer på kontaktallergi, bør du alltid oppsøke en lege eller dermatolog. De kan undersøke og diagnostisere om du er allergisk mot noe spesielt. Hvis du har allergisk hud kan de veilede deg til hva du bør unngå og hva du kan gjøre når huden reagerer.

Det kan også være at huden din bare er sensitiv. Dersom du har sensitiv hud, kan du for eksempel kontakte en farmasøyt på ditt lokale apotek. De kan hjelpe deg og foreslå hudpleieprodukter som er velegnet for sensitiv hud.

TOLERIANE

TOLERIANE er en produktserie utviklet for a fukte, berolige sensitiv hud og hud med tendens til allergi.