DEN BESTE HUDPLEIERUTINEN FOR SENSITIV HUD

Article Read Duration 7 min lesetid

Når du har sensitiv hud, er det viktig å vite hvilke produkter huden din tolererer. La Roche-Posay har spesialisert seg i å utvikle produkter til sensitiv hud.
En sensitiv hudvennlig hudpleierutine er også et must:

• Rens forsiktig med micellar rensevann for å unngå kontakt med hardt vann og ta av sminke uten å gni
• Berolige huden med termalsk kildevannsspray
• Påfør en daglig fuktighetskrem formulert spesielt for sensitiv hud
• Beskytt sensitiv hud mot forurensning og UV-stråling
• Ekstra pleie på spesielt utsatte/sensitive områder som øyne og lepper
• Søk etter hypoallergen sminke testet på sensitiv hud eller til hud med tendens til allergi

HVILKEN FUKTIGHETSKREMOG HUDPLEIERUTINE PASSER BEST TIL SENSITIV HUD?

Lurer du på hvilken daglig fuktighetskrem du kan bruke på den sensitive huden i ansiktet ditt? Er du ikke sikker på hvilken hudpleierutine som vil holde din sensitive hud i sin komfortsone? Du har kommet til rett sted! Les videre for å finne ut mer om hvordan du kan ta vare på sensitiv hud, lepper og øyne, samt få tips om hvordan du unngår alle de irriterende brennende eller stikkende følelsene.

LA OSS BEGYNNE MED 3 REGLER FOR HUDPLEIE TIL SENSITIV HUD

Hold sensitiv hud i sin komfortsone

Sensitiv hudpleie - regel 1

Velg produkter som tolereres av sensitiv hud Se etter styrkende og beroligende ingredienser. Sørg for å se etter de riktige produktene for de med sensitiv hud. Ettersom sensitiv hud er spesielt følsom overfor eksterne faktorer, kan man her si "less is more" når det kommer til sensitiv hud. Velg produkter som er formulert spesielt for de med sensitiv hud. Her er et utvalg av ingredinser som enten har en beroligende eller styrkende egenskaper for huden og hudbarrieren: Neurosensine
 • Aqua Posae Filiformis
 • Niacinamid
 • La Roche-Posay termalsk kildevann
 • Dessuten er vår Toleriane Make-up spesielt utviklet til sensitiv hud.

Les mer om den beste make-upen til sensitiv hud.

Sensitiv hudpleie - regel 2

Emballasje er viktig!
Selv produkter med formuleringer utviklet for sensitiv hud kan risikere å din sensitive hud til å blusse opp, hvis formuleringen ikke er tilstrekkelig beskyttet. Hvorfor? Et fenomen som kalles retro-kontaminering, der partikler i luften kommer inn i pakningen etter at den har blitt åpnet, kan påvirke produktet. Disse mikroskopiske partiklene kan potensielt forurense dine nøye utvalgte daglige ansiktspleieprodukter. Så hvis du har sensitiv hud, bør du velge tuber i stedet for krukker for å minimere risikoen for å forurense formuleringen med dine hender eller luftbårne partikler, hver gang du tar av produktet.

Ideelt sett bør emballasje som er kompatibel med sensitiv hud være hermetisk, med andre ord lufttett, med beskyttelsesventiler for å unngå forurensning eller oksidering. I tillegg bør det ikke være kontakt mellom produktet og metallkomponenter, siden metallioner kan påvirke sensitiv hud. Et glimrende eksempel er TOLERIANE Ultra, hvis minimalistiske, men likevel beroligende formulering er beskyttet i en lufttett pumpedispenser.

Sensitiv hudpleie - regel 3

Test dine hudpleieprodukter
Den eneste måten å være sikker på din toleranse overfor et produkt, er å teste det ut på din hud.

Nå kjenner du prinsippene bak valg av ansiktspleieprodukter for sensitiv hud. Fortsett nedover for å sette sammen din rutine.

DEN BESTE DAGLIGE HUDPLEIE RUTINE FOR SENSITIV HUD

Din 7-trinns guide for å holde sensitiv hud i komfortsonen

Trinn 1: Skånsom daglig rens

Når du renser sensitiv hud, er ditt buzzword skånsom. For å respektere den naturlige balansen, bruk en pH-nøytral sminkefjerner som er spesielt formulert for å rense sensitiv hud. Her vil din sensitive huds bestevenn være micellar rensevann som fjerner alle spor av smuss og forurensning fra huden nehov for å gni eller skylle med hardt vann, eller renseprodukter som er spesielt formulert til den mest sensitive huden som TOLERIANE renselotion.

Trinn 2: Følg opp med beroligende termalsk kildevann

Prøv vår La Roche-Posay termalske kildevannsspray. Naturlig beroligende og antioksiderende takket være sitt unike mineralinnhold som er rik på selen.

Trinn 3: Velg et hudpleieprodukt som passer til alle dine behov

Nedenfor har vi fremhevet en del produkter og produktserier fra La Roche-Posay, som er velegnet til forskjellige behov.

 • Øverst på listen av produkter til sensitiv hud, som har tendens til rødhet og som føles stram, prikkende, tørr og ubehagelig, er TOLERIANE SENSITIVE. Ikke nok med at den styrker hudens ytterste beskyttende barriere: Den gir også intens fuktighet til huden i opptil 48 timer. Den doble barrieren gjenopprettes, huden blir intenst beroliget, og hudens sensitivitet reduseres dag etter dag.
 • Hud med tendens til allergi vil takke TOLERIANE Ultra for dens beroligende og beskyttende virkning. Formulert til de mest sensitive hudtypene og hudtyper med tendens til allergi, forsterker den hudbarrieren. Med TOLERIANE Ultra er hud med tendens til allergi klar til hva som helst!
 • For å berolige sensitiv hud som har tendens til rødhet, prøv ROSALIAC fuktighetskrem fra La Roche-Posay.
 • Til fet og sensitiv hud er La Roche-Ppsays EFFACLAR-serie formulert for å bevare fukt, mens den er målrettet mot utbrudd og reduserer utseende av forstørrede porer, og blank, fet hud.
 • For tørr, sensitiv hud gir La Roche-Posays NUTRITIC-serie intens fuktighet og komfort.
 • For anti-age løsninger som er tilpasset sensitiv hud, skal du gå for HYALU B5-serien som gir fuktighet samtidig som du bekjemper rynker og andre synlige tegn på aldring.

Trinn 4: Forsvar sensitiv hud mot ytre stress

Hvis de brukes om morgenen, hjelper de riktige hudpleieproduktene med å beskytte huden din mot daglige belastninger mot forurensning og UV. ANTHELIOS-serien gir meget høy UVA- og UVB-beskyttelse, som er velegnet til selv de mest sensitive hudtypene. Utover UV-beskyttelse integrerer ANTHELIOS-formuleringene antioksidanter for å beskytte sensitiv hud mot frie radikaler dannet av forurensning og UV-stråling. ANTHELIOS Ultra har en så beroligende, minimalistisk formulering, at den til og med beskytter det sensitive øyeområdet. Fortsett å bla nedover for flere løsninger til det sensitive øyeområdet.

Trinn 5: Vær oppmerksom på ekstra skjøre områder som øyne og lepper

Noen deler av ansiktet ditt, som leppene og rundt øynene, har spesielt fin, skjør hud. Visste du det? Øyekonturhuden er ti ganger tynnere enn huden i resten av ansiktet ditt! Så sørg for å velge produkter formulert spesielt for dette området.

 • For å rense sensitive øyne, bruk en bestemt øyesminkefjerner eller en bomullpads for hvert me micellar rensevann som fjerner øyesminke uten å gni. Til sensitive øyne kan du vurdere renseprodukter som er velegnet til sensitive øyeområder og som respekterer pH-verdien i tårekanalen, som foreksempel Fysiologisk øyesminkefjerner.
 • Følg opp med en fuktgivende krem som TOLERIANE Ultra øyekrem, som øyeblikkelig beroliger det sensitive øyeområdet.
 • Som anti-age løsning til sensitive øyne, bør du vurdere HYALU B5 øyekrem, slik at selv de mest sensitive øynene kan dra fordel av hyaluronsyren.

Trinn 6: Ta vare på leppene dine

Lepper er en integrert del av vår kommunikasjon og våre uttrykk, men de har også tendens til generelt å bli tørre og dermed kan de sprekke. I tillegg, når leppene er tørre, er det altfor fristende å plukke på flassende hud på eller rundt leppene, noe som igjen øker graden av irritasjon og inflammasjon. Så motstå trangen og start en god rutine for glatte, sunne lepper!

 • Prøv NUTRITIC LIPS for enkel påføring og øyeblikkelig beroligende samt langsiktige fordeler.
 • Solens stråler kan også forverre sensitive lepper, så i sommersoler eller på fjeller skal du beskytte de skjøre leppene med en SPF.

Trinn 7: Hvilken sminke for sensitiv hud?

Nå som huden din er klar, leter du kanskje etter sminke som passer for sensitiv hud og øyne? Pass på at du minimerer risikoen for allergi og velger hypoallergen sminke.

Med La Roche-Posays TOLERIANE MAKE-UP serie som inneholder foundations og concealers samt TOLERIANE Øyemake-up er din sensitive hud og øyne i de beste hender.

VI HAR OGSÅ
EN SERIE FOR DET

TOLERIANE er en produktserie utviklet for å fukte, berolige sensitiv hud og hud med tendensl til allergi.

VÅR SIKKERHETS
FORPLIKTELSER

laroche posay sikkerhet forpliktelse produktallergi testet modell på nært hold

UTVIKLET MED FOKUSPÅ TOLERANSE

Se mer
Våre produkter er utviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud. Dokumentert effektivitet og toleranse.
laroche posay sikkerhetsforpliktelse viktig aktiv dose produkthode

KUN DET MEST NØDVENDIGEKORREKT AKTIV DOSE

Se mer
Vi bruker beskyttende emballasje og bare de mest nødvendige konserveringsmidlene for en høy toleranse og effektivitet over tid.
laroche posay sikkerhet forpliktelse sensitiv hud modell baby

TILPASSET HUDPLEIE

TIL DE FLESTE BEHOV

Se mer
Vi har produkter som passer de fleste behov: sensitiv hud, fet eller uren hud, tørr hud, svekket hud, hud med tendens til rødhet og mange andre behov.
laroche posay sikkerhet forpliktelse formel beskyttelse produkt hode

BESKYTTENDE EMBALLASJE

TOLERANSE OG EFFEKTIVITET

Se mer
Vi bruker beskyttende emballasje og kun de mest nødvendige konseringsmidlene for en høy toleranse og effektivitet over tid.