PLEIE TIL DEHYDRERT, STRAM OG TØRR HUD

Article Read Duration 7 min lesetid

Interne og eksterne faktorer kan føre til at huden din mister vann og dehydrerer, noe som fører til stram hud og ubehag. For å holde huden din optimalt hydrert:
Påfør regelmessige fuktighetsgivende kremer. Hold huden dekket om vinteren og bruk solbeskyttelse om sommeren. Unngå langvarig opphold i vann. Hold hjemmet ditt temperert og fri fra støv og midd. Spis sunt. Drikk mye vann.

KJENNETEGN VED TØRR OG SENSITIV HUDSlik

kan du finne ut om huden din er dehydrert

Når dermatologer (hudleger) vurderer om man har tørr og dehydrert hud, ser de blant annet etter synlige tegn som tørre flekker, stram eller ru hud. Utover disse kjennetegnene kan tørr hud forårsake en følelse av stramhet eller prikkende følelse i huden. Tørr hud kan forårsake at man kommer inn i "kløens onde sirkel". Tørr og sensitiv hud kan begynne å klø, og det er derfor naturlig å klø på huden. Dette gir kun en midlertidig beroligende følelse, men samtidig kan det svekke hudens barriere. En svekket hudbarriere er mer sårbar og mindre beskyttet ovenfor eksterne faktorer, som kommer i kontakt med huden. Dette kan føre til tørrhet, irritasjon og dermed kløe.
På den måten begynner den onde sirkel.

Utseendet og følelsene forårsaket av tørr hud kan påvirke livskvaliteten. Mange kvinner som lider av tørr hud sier at de unngår å bruke sminke; noen kan til og med føle seg mindre attraktive og miste selvtilliten.

HVA FORÅRSAKERTØRR OG SENSITIV HUD

For å forstå hudpleie til tørr hud bør du også forstå årsaken

Huden din fungerer som en barriere. Det er nødvendig å opprettholde hudens fuktighetsnivå for at den skal fungere optimalt og yte beskyttelse mot eksterne faktorer. For å forbli smidig og intakt har hudens ytterste lag bruk for et vanninnhold på 10-15%. Når de ytre lagene av huden mister vann, kan huden din bli dehydrert. Dehydrert hud kan føre til flassende hud.

De biologiske prosessene som fører til at huden blir dehydrert, er komplekse; det kan nevnes mangel på et hudprotein kalt filaggrin, lipidmangel, mangel på den naturlige fuktighetsfaktoren (NMF) samt en mangel på proteiner og enzymer som er ansvarlige for keratinisering og organisering av celler og nedbrytning av den hydrolipide filmen.

Det er mange faktorer som kan forårsake tørr og dehydrert hud. Noen er eksterne og noen er interne:

 1. Miljøet - lave temperaturer om vinteren, høye temperaturer om sommeren, vind, ultrafiolette stråler fra solen, og innendørsklima med sentraltvarme eller air-condition kan akselerere fordampning av vann i huden, noe som fører til dehydrert hud.
 2. Huden er også mer utsatt for dehydrering, hvis hudbarrieren er svekket.
 3. Langvarig eller hyppig kontakt med vann kan føre til dehydrering. Dette kan ofte skje hvis du har en jobb som krever at du vasker eller har hyppig kontakt med vann, for eksempel hvis du er frisør eller sykepleier.
 4. Kjemi i form av for eksempel husholdnings- og rengjøringsprodukter kan påvirke hudens barrierefunksjon.
 5. Korrekt ernæring er viktig for å opprettholde en hud i balanse. Mangel på essensielle fettsyrer kan blant annet svekke hudens motstandskraft.
 6. Aldring og hormonelle endringer kan også reduserer hudens evne til å opprettholde fuktighetsnivået.
 7. Dehydrering forårsaker tørr hud! Det høres åpenbart ut, men det skal sies - de fleste av oss drikker ikke nok vann.

EFFEKTIVPLEIE TIL TØRR HUDEnkle trinn for å hjelpe med å holde fuktighetsnivået i huden din

Du kan ha en naturlig tendens til tørr hud, men her er noen enkle trinn du kan gjøre for å gi huden din fuktighet.

 • Du kan styrke og fukte huden din ved å regelmessig bruke en fuktighetskrem, som hjelper å opprettholde optimal fuktighet i huden.
 • Om vinteren bør du dekke utsatt hud med skjerf og hansker. Om sommeren bør du beskytte deg mot solen.
 • I hjemmet ditt eller på kontoret bør du skru ned sentralvarmen og åpne vinduene fra tid til annen. Hvis innemiljøet ditt er veldig tørt, bør du vurdere å skaffe deg en luftfukter.
 • Ta korte dusjer i stedet for lange og varme bad. Påfør fuktighetsgivende hudpleie innen 10 minutter etter dusj eller bad.
 • Bruk gummihansker når du rengjør eller vasker oppvasken. Hvis jobben din krever hyppig håndvask, bør du bruk en fuktighetsgivende håndkrem.
 • Bruk produkter som eksfolierer skånsomt - og bruk dem sparsomt.
 • Spis et sunt kosthold rikt på vitamin A, C og E samt essensielle fettsyrer.
 • Drikk vann - minst 1,5 liter om dagen.

FUKTIGHETSGIVENDE HUDPLEIE HVER DAGG

I huden din regelmessig fuktighetsgivende pleie for å holde huden hydrert og smidig

Uansett hva årsakene til din tørre hud er, vil en daglig rutine med nærende, fuktighetsgivende og beskyttende hudpleie kunne hjelpe for å opprettholde fuktighetsbalanse i huden din.

For å holde huden din optimal fuktet bør du tilføre fuktighetsgivende hudpleieprodukter i din daglige hudpleierutine:

 • Fukt huden to ganger om dagen, selv om du til tider føler at huden din ikke har behov for det.
 • Etter at du har dusjet eller badet, bør du tørke huden skånsomt og påføre fuktighetskrem på det fortsatt fuktige ansiktet og kroppen innen 10 minutter.
 • For å bevare hudens beskyttende barriere bør du bruke en make-up fjerner som skånsomt fjerner make-up, som micellar rensevann.
 • Bruk solkrem hver dag.
 • I kaldt vær bør du bruke en rik fuktighetsgivende krem som hjelper til å styrke hudbarrieren.
 • Ha en fuktighetsgivende håndkrem med deg i vesken din.
 • Husk både fuktighetsgivende pleie til ansikt og kropp.

NB! Til menn med tørr hud.
I tillegg til å følge rådene ovenfor, bør du fukte huden din etter barbering.

PRODUKTER TIL TØRR HUD

La Roche-Posay har utviklet produkter til ansikt og kropp, som er utviklet for å holde huden din smidig og hydrert.

Hudpleie for tørr hud i ansiktet

Produkter fra TOLERIANE-serien er fuktighetsgivende og utviklet med optimal toleranse for sensitiv hud. På samme måte hjelper produktene med å redusere ubehaget i huden. TOLERIANE-serien inneholder både serum, ansikt- og øyekrem, renselotion og spray.

Nedenfor finner du tre forslag på fuktighetsgivende hudpleie fra Toleriane:

 • TOLERIANE Sensitive er en fuktgivende og beroligende krem som styrker hudbarrieren og gir intens fuktighet i opptil 48 timer. Kremen bidrar til å gjenopprette hudens velvære.
 • TOLERIANE Dermallergo creme er en intens fuktgivende og beroligende krem for både sensitiv og intolerant hud. Den reduserer hudens ubehag og er testet på allergisk hud.
 • TOLERIANE Ultra Dermallergo Serumgir øyeblikkelig fukt til huden med opptil 48 timers effekt. Det beroliger øyeblikkelig sensitiv hud som oppleves sårbar, stram og med tendens til rødhet, samt styrker hudbarrieren og beskytter huden mot eksterne påvirkninger.

Hudpleie til tørr hud for kroppen

Huden på kroppen din har også spesifikke behov. LIPIKAR fra La Roche-Posay tilbyr en komplett kroppspleieserie til hele familien med tørr og sensitiv hud. For å få optimal fuktighet hele året bør du velge LIPIKAR-produktet som passer for deg og basert på sesong.

 • LIPIKAR Fluide med Niacinamide hjelper til med å berolige huden og er en utmerket daglig lotion for tørr hud. Den lette konsistensen er lett å smøre ut og trekker raskt inn. Påfør etter dusjen din, kle på deg og kom deg avgårde!
 • Etter en lang dag kan du skjemme bort kroppen din med et avslappende bad. Massér deretter den fuktige huden din med berikende LIPIKAR Lait Bodylotion for å gi fukt i løpet av hele natten.
 • Vinteren kan være den tøffeste tiden for huden. Beskytt sensitiv hud mot tørrhet med den ekstra rike LIPIKAR Balm AP+M. Formulert til meget tørr hud og hud med tendens til atopi. Absorberes raskt, er ikke klissete og fet. Hjelper med å balanserer hudens mikrobiom og styrker hudbarrieren.
 • LIPIKAR Xerand håndkreme pleier og mykgjør hendene uten å være klissete. Den tilfører fukt, styrker hudbarrieren og beskytter hendene.

VI HAR OGSÅ
ET UTVALG FOR DET

Med La Roche-Posay termalsk kildevann som base, gir TOLERIANE-serien fuktighet hele dagen forsterket av en rekke naturlig beroligende og mykgjørende mineraler.

VÅRE SIKKERHETS-
FORPLIKTELSER

Toleransestandarder utover internasjonale kosmetikkregler.

laroche posay sikkerhet forpliktelse produktallergi testet modell på nært hold

UTVIKLET MED FOKUS
PÅ TOLERANSE

Se mer
Våre produkter er utviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud.
Dokumentert effektivitet og toleranse.
laroche posay sikkerhetsforpliktelse viktig aktiv dose produkthode

KUN DET NØDVENDIGE
I RIKTIG AKTIV DOSE

Se mer
Våre produkter er utviklet i samarbeid med dermatologer og inneholder kun de nødvendigste ingredienser i riktig aktiv dose.
laroche posay sikkerhet forpliktelse sensitiv hud modell baby

TILPASSET HUDPLEIE
TIL DE FLESTE BEHOV

Se mer
Vi har produkter tilpasset til de fleste behov: sensitiv hud, fet og uren hud, tørr hud, svekket hud, hud med tendens til rødhet og mange andre behov.
laroche posay sikkerhet forpliktelse formel beskyttelse produkt hode

BESKYTTENDE EMBALLASJETOLERANSE OG EFFEKTIVITET

Se mer
Vi bruker beskyttende emballasje og kun de mest nødvendigste konseringsmidlene for en høy toleranse og effektivitet over tid.