Ta vare på og beskytt babyens tørre hud

Article Read Duration 4 min lesetid

Barns hud kan bli tørr og irritert. Vi veileder deg i hvordan du kan ta vare på barnets sensitive hud og berolige ubehag. La Roche-Posay presenterer hudpleierutinen som holder babyens hud myk og smidig, hver dag.

Barns sensitive hud

Selv om barns hud har samme struktur som en voksens, er den mer sårbar for ytre faktorer. Kulde, varme eller friksjon av klær mot huden kan utløse en kløende følelse. Det trenger ikke å være alvorlig, men kan likevel være ubehagelig og vanskelig for barnet ditt.

Barneleger og dermatologer (hudleger) anbefaler at barn under tre år ikke utsettes for direkte sollys, siden huden deres er mer sensitiv for UV-stråler. Selv om spedbarn og barn er i skyggen, trenger de UV-beskyttelse – en påminnelse til alle foreldre.

Tips for å ta vare på babyens tørre hud

For å berolige ubehaget med tørr hud og holde babyens hud komfortabel og behagelig, er det viktig å gå gjennom dine daglige rutiner og produkter. Legg til fuktighetsgivende, nærende og beskyttende hudpleie som er skånsom mot huden. Smør de tørre områdene med lotion eller mykgjørende krem, både morgen og kveld.

• Velg et skånsomt vaskemiddel som er tilpasset for babyer. Bruk det i tillegg til din egen klesvask, da barnet ditt også kommer i kontakt med klærne og sengetøyet ditt.

• Rengjør babyens hud hver dag, med et 5-10 minutters bad i vann som ikke er varmere enn 37 grader. Bruk en mild flytende babysåpe eller badeolje i vannet. Ikke glem å fukte huden etterpå, helst innen 10 minutter.

• Tørk alltid babyens hud veldig forsiktig ved å klappe den med et mykt håndkle.

• Bruk skånsomme og uparfymerte produkter tilpasset barn.

• Skift bleie regelmessig og luft gjerne rumpa en stund før du tar på den nye bleien. Benytt anledningen til å tulle litt med barnet, kanskje synge en sang eller regle.

Daglig hudpleie for babyer og barn med tørr hud

Babyhud krever milde og skånsomme produkter. La Roche-Posay er merket med ekspertise innen hudpleie for spedbarn. LIPIKAR-serien tilbyr komplett kroppspleie for sensitiv og tørr hud – for hele familien. Produktene egner seg også for de med tendens til atopi. Oppdag våre hudpleiefavoritter for babyer og barn med tørr hud. Bruk etter behov, eller som en daglig rutine i tre trinn:

LIPIKAR Syndet AP+  er en veldig mild dusjgelékrem uten parfyme, for nyfødte, spedbarn, barn og voksne med veldig tørr hud. Dusjgelékremen inneholder fuktighetsgivende karitésmør og beroligende niacinamid som bidrar til å redusere kløe forårsaket av tørrhet – allerede i dusjen. 

LIPIKAR Balm AP+M for nyfødte, spedbarn, barn og voksne hjelper til med å balansere hudens mikrobiom, forbedre og stabilisere hudbarrieren. Balmen for sensitiv og irritert hud beroliger og reduserer kløe. Den finnes også i en lettere konsistens, med samme høye effektivitet. Påføres tørr og irritert hud på kroppen og/eller i ansiktet. Brukes på ren hud, vasket med et mildt produkt, som Lipikar Syndet AP+ .Følg opp med Lipikar Stick AP+ hvis nødvendig i løpet av dagen.

VIL DU LÆRE MER OM TØRR OG IRRITERT HUD?
 

placeholder Eksem: Hva det er og hvorfor du får det?
Les mer
placeholder Hudpleie for tørr og ekstremt tørr hud
Les mer

LIPIKAR
KOMPLETT KROPPSPLEIESERIE TIL SENSITIV HUD. FOR HELE FAMILIEN.

Effektive fuktighetsgivende produkter som passer til alle typer sensitiv hud, alt fra meget tørr og irritert hud til normal hud, både hos barn og voksne.