Hudpleie for tørr og ekstremt tørr hud

Article Read Duration 5 min lesetid

Mange opplever til tider tørr hud. Dette kan skyldes temperaturforandringer eller lav luftfuktighet, som kan slite på hudbarrieren og føre til tørr, irritert og noen ganger ekstremt tørr hud. Vi veileder deg i hvordan du kan berolige problemene og gir deg råd om en hudpleierutine som fukter og styrker tørr hud.

Tegn på tørr og sensitiv hud

Typiske kjennetegn ved tørr eller dehydrert hud er tørre flekker, flak eller stramhet. Huden kan føles irritert og svir. Det er naturlig å ville klø, men det gir bare en midlertidig beroligende følelse og kan også svekke hudbarrieren og gjøre den mer sårbar.

Hva forårsaker tørr og sensitiv hud?

Huden din fungerer som en barriere og når det ytre hudlaget mister fuktighet, kan den bli dehydrert og følsom. Det er mange faktorer som kan forårsake tørr hud. Noen er eksterne, mens andre er interne:

• Miljøet – lave temperaturer, kald og tørr luft om vinteren, høye temperaturer om sommeren, vind, solens UV-stråler og innemiljø med sentralvarme eller klimaanlegg.

• Langvarig eller gjentatt kontakt med vann, for eksempel i et yrke som krever at du vasker deg ofte. 

• Mangel på essensielle fettsyrer kan svekke hudens motstandskraft. Derfor er et sunt kosthold viktig for å opprettholde hudens fuktighetsbalanse.

• Aldring og hormonelle endringer kan også redusere hudens evne til å opprettholde fuktighetsnivået.

• Dehydrering! Det høres selvsagt ut, men de fleste av oss drikker rett og slett ikke nok vann.

Hudpleie og tips til deg med tørr hud

For å opprettholde hudens fuktighetsnivå, må hudens vanninnhold være mellom 10–15 %. Legg til fuktighetsgivende, nærende og beskyttende hudpleie i din daglige rutine, for å styrke og fukte huden dag for dag.

• Bruk fuktighetsgivende produkter to ganger om dagen, selv om du noen ganger føler at huden din ikke trenger det.

• Etter dusjing eller bading kan du klappe huden tørr og påføre fuktighetskrem på ansikt og kropp innen 10 minutter, mens huden fortsatt er fuktig.

• For å bevare hudens beskyttende barriere, bruk en skånsom makeup-fjerner, for eksempel et rensende micellar vann.

• Bruk en rik fuktighetskrem for tørr hud om vinteren, for å styrke hudbarrieren.

• Ha alltid med en fuktighetsgivende håndkrem i vesken.

• Husk å ha fuktighetsgivende hudpleie for både ansikt og kropp.

• For menn er det viktig å alltid fukte huden etter barbering.

Effektivt fugtgivende produkter til tør hud

La Roche-Posay har utviklet produkter for ansiktet og kroppen som er designet for å opprettholde en smidig og fuktet hud.


Hudpleie for tørr hud på kroppen

LIPIKAR-serien tilbyr komplett kroppspleie for sensitiv og tørr hud for hele familien. Velg det produktet som passer best til din rutine, morgen eller kveld, vår, sommer, høst eller vinter – gi huden mest mulig fuktighet hele året.

LIPIKAR Syndet AP+ er en veldig mild dusjgelékrem uten parfyme, for nyfødte, spedbarn, barn og voksne med veldig tørr hud. Dusjgelékremen inneholder fuktighetsgivende karitésmør og beroligende niacinamid som bidrar til å redusere kløe forårsaket av tørrhet – allerede i dusjen. 

Massér LIPIKAR Lait Bodylotion inn i fuktig hud etter et bad eller en dusj for å redusere den stramme følelsen ved tørr hud, og gi huden fuktighet som varer hele døgnet. 

Beskytt den sensitive huden din mot tørrhet med den ekstra rike LIPIKAR Balm AP+M og Lipikar Balm Light AP+M. En formulering for ekstremt tørr hud med tendens til atopi. Absorberes raskt uten å gi en følelse av fet hud. Bidrar til å balansere hudens mikrobiom og styrke hudbarrieren.

LIPIKAR Xerand Hand Repair Cream pleier og mykgjør hendene uten å gi en følelse av fet hud. Kremen tilfører fuktighet, styrker hudbarrieren og beskytter hendene. Perfekt å ha med seg i vesken!

 

Hudpleie for tørr hud i ansiktet

HYDRAPHASE er en serie med intenst fuktighetsgivende hudpleie, spesielt utviklet for sensitiv hud og beriket med fuktighetsgivende og beroligende ingredienser som hyaluronsyre og La Roche-Posay termalsk kildevann. Finn dine favoritter og legg dem til din daglige rutine mot tørr hud:

HYDRAPHASE Intense Legere er en fuktighetskrem som gir huden umiddelbar fuktighet og hjelper til med å holde på fuktigheten, for en langvarig tilførsel av fuktighet. Kremen har en lett og frisk konsistens som ikke føles fet på huden. Påfør morgen og kveld og opplev en fantastisk fuktighetsgivende og glødgivende effekt.

HYDRAPHASE Intense Riche er en fuktighetskrem for ansikt og hals som tilfører fuktighet øyeblikkelig. Kremen har en fyldig, kremet konsistens som gjør at huden føles myk. Brukes daglig, både morgen og kveld.

HYDRAPHASE Intense Serum er et intensivt fuktighetsgivende og balanserende serum for sensitiv og dehydrert hud. Påføres ren hud morgen og kveld før fuktighetskrem. Brukes på ansikt og hals, men unngå området rundt øynene. 

 

VIL DU LÆRE MER OM TØRR OG IRRITERT HUD?
 

placeholder Eksem: Hva det er og hvorfor du får det?
Les mer
placeholder Ta vare på og beskytt babyens tørre hud
Les mer

LIPIKAR
KOMPLETT KROPPSPLEIESERIE TIL SENSITIV HUD

Effektive fuktighetsgivende produkter som passer til alle typer sensitiv hud, alt fra meget tørr og irritert hud til normal hud, både hos barn og voksne.