TØRR OG IRRITERT HUD

For å gjenoppbygge hudbarrieren i tørr hud er det svært viktig å tilføre nok fuktighet til huden. Fuktighetsgivende og beroligende hudkremer bidrar til å gjenopprette smidigheten i huden .
Her en noen anbefalinger som bør følges daglig for å få silkemyk og glatt hud.

Tørr kroppshud: Gjenopprett fuktighetsnivået for å fjerne den prikkende og strammende følelsen i huden


Tørr eller veldig tørr hud er skjør og blir lett irritert. Tørr hud føles ubehagelig og gir en fornemmelse av prikking og stramming i huden. Tørr kroppshud kjennetegnes også av sprekker og linjer på ulike steder, og har en tendens til å skalle av. Dessuten blir rynker mye mer synlige. Vær oppmerksom på at det finnes flere typer tørr hud. Det finnes blant annet genetisk betinget tørr hud, atopisk tørr hud, tørr hud forårsaket av kaldt vær og akutt tørr hud forårsaket av sterke såpeprodukter.

Opprinnelse: Endring i hudbarrieren


Tørr hud skyldes en endring i hudbarrieren. Denne hudtilstanden kan være genetisk betinget eller skyldes en rekke andre faktorer, spesielt klimarelaterte faktorer. Hva skjer når hudbarrieren endres? Stadig færre lipider produseres i hudoverflaten. Dermed blir hudoverflaten mer ujevn. Hudcellene mister evnen til å holde på fuktighet, som fører til at fuktigheten fordamper. Huden blir tørr og føles stram og ubehagelig. Dette fører til sprekker og revner i huden, som gjør det lettere for irriterende stoffer utenfra å trekke inn i huden og forårsake kløe.

Krem for tørr hud bør brukes daglig


Fuktighetskremer er svært viktige i behandlingen av tørr kroppshud. De bidrar til å gjenopprette den hydrolipide hinnen og gjør huden glatt og silkemyk. Disse kremene bør brukes daglig, spesielt etter dusj. Kremer for tørre hender bør påføres flere ganger om dagen, spesielt i vintermånedene. For å bevare fuktighetsnivået anbefaler vi å:

- Bruke skånsomme produkter som ikke er for sterke (gelé uten såpe eller flytende såpe med store mengder lipider)
- Dusje eller bruke lunkent vann når du bader
- Ikke være for hardhendt med håndkledet, men klappe huden tørr i stedet
- Drikke tilstrekkelig i løpet av dagen
- Opprettholde et gunstig fuktighetsnivå i huset
- Holde temperaturen på soverommet ved 19 °C eller lavere

Kontakt en dermatolog hvis du vil ha mer informasjon.

VÅRE HØYE STANDARDER
FOR PRODUKTUTVIKLING

laroche posay sikkerhet forpliktelse produktallergi testet modell på nært hold

UTVIKLET MED FOKUS
PÅ TOLERANSE

Se mer
Våre produkter er utviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud.
Dokumentert effektivitet og toleranse.
laroche posay sikkerhet forpliktelse formel beskyttelse produkt hode

BESKYTTENDE EMBALLASJE
TOLERANSE OG EFFEKTIVITET

Se mer
Vi bruker beskyttende emballasje og kun de mest nødvendigste konserveringsmidlene for en høy toleranse og effektivitet over tid.
laroche posay sikkerhetsforpliktelse viktig aktiv dose produkthode

KUN DET NØDVENDIGSTE
I RIKTIG AKTIV DOSE

Se mer
Våre produkter er utviklet i samarbeid med dermatologer og inneholder kun de nødvendigste ingrediensene i riktig aktiv dose.
laroche posay sikkerhet forpliktelse sensitiv hud modell baby

TILPASSET HUDPLEIE
TIL DE FLESTE BEHOV

Se mer
Vi har produkter tilpasset til de fleste behov: sensitiv hud, fet og uren hud, tørr hud, svekket hud, hud med tendens til rødhet og mange andre behov.

KJÆRE
LESERE

Informasjonen som vises her er kun ment for generelle utdanningsformål og bør på ingen måte erstatte profesjonell medisinsk rådgivning. Du bør alltid søke råd fra kvalifisert helsepersonell med eventuelle medisinske spørsmål.