ANSIKTSRENS FOR FET OG UREN HUD

Article Read Duration 5 min lesetid

Et av de vanligste hudpleiespørsmålene er: Hvordan kan jeg bli kvitt fet og uren hud?

Regelmessig ansiktsrens med de rette produktene er en viktig del av din daglige pleie for fet og uren hud. Det er viktig å fjerne talg, oljer og døde hudceller, som kan tilstoppe porene og inneholde bakterier, både morgen og kveld. Dette gjør at huden din kan regenereres naturlig og redusere risikoen for at det dannes nye utbrudd.

HVOR OFTE BØR DU RENSE FET OG UREN HUD?

Ved å inkludere ansiktsrens i din daglige morgen- og kveldsrutine, kan du redusere risikoen for utbrudd. Nedenfor kan du lese om hvorfor det er en god idé å rense fet og uren hud hver morgen og kveld.

 

ANSIKTSRENS OM MORGENEN

Ansiktsrens om morgenen i hudpleierutinen din kan bidra til å redusere fet og uren hud. Over natten mens vi sover, bygger sebum og døde celler seg opp på hudens overflate, som potensielt kan tilstoppe porene, og danner de perfekte forhold for dannelse av urenheter.

Derfor er det første trinnet i din daglige morgenrutine å rense huden skånsomt med et mildt renseprodukt. Følg opp med en passende dagkrem eller et serum som er tilpasset huden din og dine behov.

 

ANSIKTSRENS OM KVELDEN

Huden din gjenoppretter seg naturlig mens du sover. For å gi huden de beste beteingelsene for å regenerere seg i løpet av natten, er det en god idé å rense huden før leggetid.

Dersom overflødig talg, olje, smuss og sminke ikke fjernes fra huden om kvelden, er det fare for at porene blir tette i løpet av natten. Tilstoppede porer kan resultere i opphopning av talg som kan føre til nye urenheter.

SLIK RENSER DU FET OG UREN HUD?

Rens ansiktet grundig hver morgen for å fjerne talg og døde celler og om kvelden for å fjerne sminke og smuss. Bruk et mildt micellar rensevann på en bomullspads, etterfulgt av et skummende renseprodukt til å fjerne oljer og bakteriene som trives under fete forhold.

Arbeid ansiktsvasken for kviser inn i T-sonen, rundt nesen, haken og eventuelle sprekker der oljer samles. Rens i ca. 20-30 sekunder. Skyll med lunkent vann, ikke varmt vann. Tørk ansiktet ditt forsiktig med et håndkle (ikke håndkleet brukt til kroppen).

Etter rens, bør du bruke en passende fuktighetskrem for å holde fuktighetsnivået i balanse.

 

VELG DEN RIKTIGE FUKTIGHETSKREM

Det er viktig å velge en fuktighetskrem til ansiktet som passer til huden din og dine behov. Bruk for eksempel en korrigerende fuktighetskrem som Effaclar Duo+M til uren hud med tendens til akne, som hjelper med å redusere vanskelige urenheter (f.eks. kviser).

Har du veldig fet hud og ønsker en matt finish kan vi anbefale Effaclar Mat.

 

BØR JEG BRUKE PRODUKTER MED SALISYLSYRE?

Salisylsyre er en ingrediens som effektiv hjelper til med å rense tilstoppede porer og motvirke hudormer. Produkter som inneholder for eksempel salisylsyre og LHA kan være gunstige hvis du har fet og uren hud. De eksfolierende egenskapene til disse aktive ingrediensene vil hjelpe med å holde huden ren. Prøv for eksempel Effaclar Micro-Peeling Rensegelé.

 

BESTE ANSIKTSRENS FOR UREN OG FET HUD

La Roche-Posay har utviklet Effaclar serien som tilbyr en komplett løsning til alle stadier av uren og fet hud. Nedenfor har vi gitt et eksempel på de beste renseprodukter for uren og fet hud fra Effaclar serien.

  • Effaclar 3-i-1 Rensevann: Fjern sminke, smuss og forurensning med Effaclar 3-i-1 Rensevann som påføres en ren bomullspads. Dette produktet er beriket med antioksiderende La Roche-Posay termalsk kildevann, som hjelper til med å fjerne smuss og talg fra overflaten av huden og som etterlaten huden ren og frisk.
  • Effaclar Rensegelé+M: Rensegelé som skånsomt renser og synlig reduserer urenheter. Fukt ansiktet og massér en liten mengde Effaclar Rensegelé+M inn med fingrene. Massér skummet i ansiktet ditt og vær spesielt oppmerksom på områder med urenheter. Skyll med vann og tørk med et rent ansiktshåndkle.
  • Effaclar Micro-Peeling Rensegelé: Reduserer effektivt vanskelige urenheter og overskytende talg. Takket være utvalgte eksfolierende ingredienser i Effaclar Micro-Peeling Rensegelé, som salisylcyre og LHA, etterlates huden mere glatt og ensartet. Fukt huden og massér forsiktig geléen inn i huden. Skylles av med vann.

VI HAR OGSÅ
EN SERIE TIL DET

EFFACLAR er et komplett serie med løsninger til alle stadier av fet og uren hud.