SOLKREM TIL BARN OG HVORDAN DU BESKYTTER BARN MOT SOLEN

Article Read Duration 6 min lesetid

Babyer og barn under 3 år bør ikke utsettes for direkte soleksponering, ettersom barns hud er mer sårbar. Det er viktig med god solbeskyttelse allerede i barndommen og ungdomsårene. På kort sikt kan overdreven soleksponering forårsake dehydrering, heteslag og solbrenthet. På lang sikt kan det føre til økt risiko for hudkreft.
Men denne risikoene kan reduseres ved å lære barn om gode solvaner og solbeskyttelse:

• Påfør rikelig med solkrem med høy SPF (solbeskyttelses faktor) og bredspektret UVA- og UVB beskyttelse ca. annenhver time.
• Velg en solkrem utviklet for “våt hud” når dere er på stranden eller ved bassenget som du kan bruke uten å tørke huden først.
• Søk skygge mellom kl. 11.00 og 16.00 og ta med en parasoll eller telt til stranden.
• Ikke undervurder “indirekte” soleksponering:
  Hud er fortsatt utsatt på overskyete dager, i bilen, på flyet osv. Ettersom UVA-stråler kan passere gjennom skyer og glass.
• Dekk dine barn til med hatt, t-skjorte og UV-solbriller.

BARN SKAL VÆRE BESKYTTET MOT SOLEN

Barnas hud er mer skjør enn voksen hud, spesielt når det gjelder de skadelige effektene av UV-stråler:

 • Med et pigmenteringssystem som fremdeles utvikler seg, har de ikke selvforsvarsmekanismen som hos voksne hjelper til med å beskytte huden mot UV-stråler.
 • Ung hud (spesielt babyhud) er sårbar for solbrenthet, og 50-80 % av solrelatert skade oppstår i barndommen og i ungdomsårene1. Dette er grunnen til at solbeskyttelse er så viktig for barn, og hvorfor babyer skal holdes helt utenfor solen. Med riktig solkrem for babyen og konstant skygge, bør solbrenthet aldri skje.

FORSTÅ FARENE AV SOLEKSPONERING

Solbrenthet er den åpenbare risikoen, men effektene kan være livslange

Solbeskyttelse for barn er ikke bare for feriene. Barn blir utsatt for UV-stråler under utendørsaktiviteter hele året: piknik i parken, aktiviteter på lekeplassen, idrett osv.
Babyer er spesielt utsatt for solbrenthet, selv med indirekte soleksponering (dette er når babyen din er i skyggen, men reflektert sollys når fremdeles huden, så beskyttelse er fortsatt viktig).

Solskader øker gradvis og akkumuleres: Tenk på det som å bruke et sol-klippekort. For hvert “kjøp” du gjør (soleksponering) øker “solgjelden” din. Det øker risikoen over tid.

Når barn får for mye sol, er det åpenbare kortsiktige risikoer:

 • Dehydrering.
 • Heteslag.
 • Ubehagelig solbrenthet.

Barn elsker å leke ute, og vi vil at de skal ha det gøy! Men foreldre må være på vakt - Et barn vil bare uttrykke ubehag ved solbrenthet når skaden allerede har skjedd på hans eller hennes hud. Og de langsiktige virkningene er mer bekymringsfulle. Overdreven UV-eksponering for solen kan øke risikoen for:

 • Akselerasjon av hudens aldring.
 • Hudkreft som melanom.

Men ikke få panikk! Alle disse risikoene kan reduseres ved å lære barn om gode solvaner og solbeskyttelse. Les videre om våre gode råd og solvaner for å beskytte barns hud mot solen.

HVORDAN BESKYTTE DITT BARNS HUD FRA SOLA

Lær barna om gode solvaner og solbeskyttelse

Beskyttelse handler ikke bare om solkrem. Ved å lære barna om gode solvaner og solbeskyttelse i en tidlig alder, kan de få nytte av det hele livet. På den måten kan du hjelpe dine barn til å passe bedre på huden deres.

Her er noen gode tiltak for å beskytte barna dine mot solen

 • Søk skygge mellom kl. 11.00 og 16.00.
 • Dekk barnet ditt til med en hatt med bred kant hele veien rundt, UV-solbriller og mørke klær (en svart T-skjorte er mer beskyttende enn en hvit).
 • Ikke undervurder “indirekte” eksponering: UVA-stråler kan passere gjennom skyer og glass, så huden er fortsatt i fare på en overskyet dag, i bilen eller på en flyreise.
 • Ta med en parasoll eller et telt.
 • Sørg for at barna drikker vann regelmessig.

Beste solkremen til barn? Her er våre beste tips

 • Bruk en solkrem med SPF50+ og bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse på barna dine.
 • Påfør solkrem ofte (minst annenhver time) og så jevnt du kan. Sørg for å smøre rikelig med solkrem på alle områder, hvor huden kan være utsatt! Hvor mye solkrem bør man bruke? Som en generell tommelfingerregel er det bruk for en mengde solkrem på størrelse som en golfball for å beskytte hele kroppen.
 • Vær oppmerksom på ofte glemte områder: Ører, nese, lepper, nakken, hender og føtter.
 • Påfør solkrem igjen umiddelbart etter svømming eller hvis barnet svetter mye.
 • Når du har barna med på stranden eller ved svømmebassenget bør du velge en solkrem utviklet for å påføres på våt hud.

           Lær mer om UVA- og UVB-beskyttelse

ANTHELIOS TIL BARN: VELDIG HØY BESKYTTELSE
SPESIELT DESIGNET FOR BABYER OG BARN

ANTHELIOS fra La Roche-Posay tilbyr effektiv solbeskyttelse for babyer og barn fra 6 måneder. Anthelios solkrem til babyer og barn er utviklet til ung hud og inneholder et minimalt antall ingredienser, mens de tilbyr veldig høy og bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse. Produktene fås både som spray, lotion samt en lotion som er utviklet til å påføres på våt hud
Alle produktene er testet under dermtologisk kontroll.

1 Robinson JK et al. Summertime sun protection used by adults for their children. J Am Acad Dermatol 2000
2 American Association for Cancer Research Press Release, May 29, 2014 http://www.aacr.org/Newsroom/Pages/News-Release-Detail.aspx?ItemID=553#.WKyFqxLhAvo

VI HAR OGSÅ
EN SERIE FOR DET

ANTHELIOS er en banebrytende aktør i solkremmarkedet. Den bredspektrede og meget høye beskyttelsen er resultatet av mer enn 25 års avansert klinisk forskning på solpleie og solsensitiv hud.

VÅRE SIKKERHETS
FORPLIKTELSER

laroche posay sikkerhet forpliktelse produktallergi testet modell på nært hold

UTVIKLET MED FOKUS
PÅ TOLERANSE

Se mer
Våre produkter er utviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud.
Dokumentert effektivitet og toleranse.
laroche posay sikkerhetsforpliktelse viktig aktiv dose produkthode

KUN DET MEST NØDVENDIGE,I RIKTIG AKTIV DOSE

Se mer
Våre produkter er utviklet i samarbeid med dermatologer (hudleger) og inneholder kun de nødvendigste ingredienser i riktig aktiv dose.
laroche posay sikkerhet forpliktelse sensitiv hud modell baby

TILPASSET HUDPLEIE
TIL DE FLESTE BEHOV

Se mer
Vi har produkter tilpasset til de fleste behov: sensitiv hud, fet og uren hud, tørr hud, svekket hud, hud med tendens til rødhet og mange andre behov.
laroche posay sikkerhet forpliktelse formel beskyttelse produkt hode

BESKYTTENDE EMBALLASJE
TOLERANSE OG EFFEKTIVITET

Se mer
Vi bruker beskyttende emballasje og kun de mest nødvendigste konserveringsmidlene for en høy toleranse og effektivitet over tid.