Gylne regler

10 gylne regler som hjelper deg med å ta vare på huden i hverdagen.

Img_10 gylne regler som hjelper deg med å ta vare på huden i hverdagen.

Noen vaner er helt essensielle for å ta vare på huden og oppnå en naturlig glød hele året. Her er de 10 grunnleggende hudpleievanene, uansett hvilken hudtype har!

Rule 1

Spesialtilpasset pleie for alle hudtyper

For å kunne ta vare på huden og ta hensyn til hudtypen din må du sørge for å velge produkter som er spesielt tilpasset din hudtype. Tørr hud krever annen hudpleie enn fet hud.

Rule 2

Vær spesielt oppmerksom på sårbare hudområder

Noen hudpartier i ansiktet er spesielt delikate og sårbare (øyeområdet, leppene osv.) Disse områdene er mer sensitive og krever spesiell oppmerksomhet.

Contexto

Rengjør skånsomt

Pleie av sensitiv hud starter med fjerning av makeup. For å ta vare til den naturlige balansen i huden og unngå å belaste den bør du bruke en pH-nøytral makeup-fjerner med en formel som renser overhuden på en skånsom måte.

Rule 4

Øynene: en risikosone

Huden rundt øynene er ti ganger mer følsom enn huden i resten av ansiktet. Behandle dette området separat når du skal fjerne makeup.

Rule 5

Eksfoliering er en absolutt nødvendighet

En egnet eksfolieringsbehandling bør utføres én eller to ganger i uken. Den må være effektiv samtidig som den utføres på en skånsom måte. Velg et pH-nøytralt eksfolieringsprodukt som beroliger og renser huden samtidig som hudens naturlige balanse ivaretas.

Rule 6

Tilførsel av fuktighet er svært viktig

Lærhuden består av 70 % vann og overhuden av 15 % vann. For å holde på fuktigheten i huden er det viktig å velge et produkt som opprettholder hudens væskebalanse. Du kan også legge på en fuktighetsgivende ansiktsmaske og fjerne restene av masken med en kildevannsspray.

Rule 7

Bruk helst hypoallergenisk makeup

For å unngå allergi i forbindelse med bruk av produkter som ikke er tilpasset din hudtype, bør du velge hypoallergenisk makeup som er spesielt formulert for å tilfredsstille alle øye- og hudtyper, selv sensitiv hud.

Rule 8

Beskytt deg mot solen

Uansett tid på året bør du bruke hudpleieprodukter med solfilter daglig. De reduserer de skadelige virkningene av solstråling, som fremskynder hudens aldringsprosess.

Rule 9

Vær oppmerksom på ytre påvirkninger

Forurensing, sigarettrøyk, stress … Alt dette har negativ effekt på huden. Før du går hjemmefra om morgenen bør du beskytte huden mot disse daglige påvirkningene ved å bruke et egnet hudpleieprodukt. Når du kommer hjem om kvelden, bør du rense huden grundig.

Contexto

Ikke glem leppene

Du bør bruke en gjenoppbyggende leppekrem så snart du kjenner at du trenger det. Huden på leppene er spesielt sårbar, så påfør gjerne et nytt lag når du føler behov for det.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler