Gylne regler

10 råd om pleie av huden på kroppen

Img_10 råd om pleie av huden på kroppen

Huden må pleies hver dag for å bli strålende og vakker. Hvis du følger de gylne reglene etter at du har dusjet hver dag, når du er på ferie og i de kalde vintermånedene, vil huden din bli naturlig, myk og smidig.

Rule 1

Jeg beskytter huden i solen

Hvis du vil ha sunn hud, må den beskyttes mot solen. Bruk solkrem med solfaktor som er tilpasset din hudtype. Påfør et nytt lag med solkrem med jevne mellomrom. Det anbefales dessuten å holde seg borte fra solen midt på dagen, når solen er på det sterkeste.

Rule 2

Jeg bruker bare mild såpe

Har huden din en tendens til å bli tørr, spesielt etter at du har dusjet? Det er viktig å bruke milde, såpefrie hudpleieprodukter når du rengjør huden. Hvis du bruker produkter som ikke er skånsomme nok, kan huden bli svært tørr og føles ubehagelig. De beste produktene: Såper med store mengder lipider.

Rule 3

Bruk dusjen!

En dusj er bedre for huden enn et bad. Huden har en tendens til å bli dehydrert når du bader. Vannet bør være lunkent, ikke varmt. For personer som elsker å bade, går det fint å ta seg et bad en gang iblant. Men ikke bli i badekaret for lenge!

Rule 4

Kunsten å tørke huden på en skånsom måte

Før du går ut av dusjen bør du skylle hele kroppen grundig for å fjerne alle spor etter dusjsåpen du brukte. Deretter tørker du huden raskt ved å klappe legger, bryst, armer osv. forsiktig med håndkledet. IKKE skrubb eller vær hardhendt når du tørker huden.

Contexto

Jeg tilfører fuktighet til huden hver dag

Gjør det til en vane å tilføre fuktighet til huden hver dag! Når du har klappet huden tørr med håndkledet på en skånsom måte, tilfører du huden fuktighet ved å bruke en fuktighetskrem som er tilpasset huden din. Da gjenopprettes den hydrolipide hinnen som dekker overhuden. Ikke glem at ALLE HUDTYPER må tilføres fuktighet!

Rule 6

Når det er kaldt ute, kler jeg på meg varme klær

Har du lagt merke til at huden blir spesielt sensitiv i vintermånedene? Det kalde været, i tillegg til vinden og solen, har en tendens til å tørke ut huden slik at den føles stram og prikkende. Sørg for å kle godt på deg når temperaturen begynner å synke. Og ikke glem å beskytte hendene!

Rule 7

Jeg drikker mye vann

For å få strålende hud må kroppen tilføres nok væske. Sørg for å drikke nok vann, det vil si cirka 8 glass hver dag. Et glass vann når du våkner om morgenen, te til frokost, mineralvann i løpet av dagen, urtete om kvelden ... På den måten får kroppen mettet behovet for vann i løpet av dagen!

Rule 8

Jeg spiser sunn og næringsrik mat!

En sunt og velbalansert kosthold er ikke bare godt for kroppen, men også for huden. Du bør ha som mål å spise fem frukter og/eller grønnsaker, som inneholder store mengder antioksidanter. Dette bidrar til strålende og sunn hud.

Rule 9

Jeg sørger for å få skjønnhetssøvnen min

Hvis du får nok søvn, vil huden din se strålende sunn ut! Kroppen må ha nok søvn for å holde seg sunn og frisk: 7, 8, 9 timer ... Søvnbehovet vårt er faktisk styrt av genene.

Rule 10

Stump røyken!

Røyker du? Røyking har en svært negativ innvirkning på huden. Røyking fører til at huden blir grå og matt og eldes fortere. Dette er en svært god grunn til å stumpe den aller siste røyken, ikke sant?

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler