Tre spørsmål til en ekspert

Hva er forskjellen på ultrasensitiv hud og allergisk hud?

Img_Hva er forskjellen på ultrasensitiv hud og allergisk hud?

Hva skjer med personer som er allergiske mot et produkt de påfører huden?

Det er villedende å si at en person er "allergisk". Mennesker er allergiske mot noe spesifikt, aldri mot alt. Når en substans fører til en allergisk reaksjon, blir huden veldig rød der hvor allergenet var i kontakt med huden. Dette er ledsaget av væsking og intens kløe. Hvis allergenet påføres huden flere ganger, sprer reaksjonen seg, og symptomene forsterkes. Det finnes mange ulike allergener (nikkel, krom, gummi, konserveringsmidler, lukter osv.).

Hva skjer med huden til personer med sensitiv eller reaktiv hud?

I dette tilfellet er det svært få synlige tegn på huden: I de fleste tilfeller opplever personene at huden svir og føles stram, og denne følelsen forverrer seg hver gang et kosmetikkprodukt påføres. Disse symptomene kan bli permanente og er svært ubehagelige. Denne tilstanden forekommer oftest hos engstelige og stressede personer med tynn, delikat og tørr hud. Personene sier at de er "allergiske mot alt", men dette er ikke en allergi, bare en motreaksjon som oppstår mot mange produkter.

Hva gjør du da?

Først forklarer jeg situasjonen, fordi det er viktig å forstå hva som skjer med huden. Hvis det er snakk om faktiske allergier, er det viktig å finne allergenet som forårsaker reaksjonen, og slutte å bruke det. Det er ofte nødvendig å ta i bruk lapptester for å påvise allergien. For reaktiv hud anbefaler jeg skånsomme renseprodukter (helst rensekremer som ikke skylles av og termalsk kildevannsspray) for å unngå kosmetikkprodukter som fremkaller hudirritasjon. Jeg anbefaler produkter som er spesielt utviklet for sensitiv hud, og som er formulert med anti-irriterende ingredienser.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler