0
test Fb connect
Med fokus på sensitiv hud
SAFETY_ARTICLE_MAG_DEFAULT_TOP_BANNER.jpg
Retour vers l'accueil

Få hjelp till å redusere rødhet

Img_Få hjelp till å redusere rødhet

  Ingenting forsterker en kvinnes utstråling som lett rødhet, enten det er naturlig eller av den kosmetiske varianten. Men hvis lett rødhet blir til kraftig, vedvarende rødhet, kan den få henne til å se overveldet, stresset eller flau ut.
  For kvinner med sensitiv hud, stemmer ikke deres offentlige fasade overens med deres indre ro. Huden blir rød som en reaksjon på utallige interne og eksterne stressfaktorer. Det er ikke rart at rødhet er et stort problem for kvinner med sensitiv hud.

  Rødhet har dessuten en tendens til at bli verre med alderen. Solens påvirkning og andre forverrende faktorer forringer gradvis hudens ensartethet og skjønnhet. For å gjenvinne kontrollen, er det viktig å forstå mekanismene bak en sensitiv og rød hud, samt å ha en god rutine med omhyggelig daglig pleie.

  Hvorfor blir sensitiv hud rød?

  Sensitiv hud har en spesielt skrøpelig barriere på overflaten, noe som gjør den forsvarsløs mot irriterende stoffer og miljømessige faktorer. Når huden identifiserer en hendelse eller et stoff som et angrep, sender den ut advarselssignaler i form av irritasjonsfremmende stoffer (cytokiner, histamin …). Dette skaper en kjedereaksjon, som fører til vasodilatasjon eller hevelse av nettverket av blodkar i huden.

  Resultatet? Synlig rødhet og varme i hudens overflate, ledsaget av en strammende følelse.

  Hva er de interne og eksterne utløserne av denne rødheten?

  Mange kvinner med sensitiv hud kjenner sine unike, utløsende faktorer. Interne faktorer omfatter hormonelle endringer (graviditet, overgangsalder) samt stress og følelser. Eksterne faktorer omfatter temperaturendringer og luftfuktighet.

  Den viktigste årsaken til rødhet er solen: Eksponering for UV-stråling hele året forverrer gradvis rødheten, som kan bli permanent. Derfor er daglig, bredspektret beskyttelse nødvendig for hud med tendens til rødhet. Sørg for at filteret beskytter både mot UVB-, UVA- og lange UVA-stråler, som også er til stede om vinteren.

  Rødhet – et spørsmål om gradsforskjeller

  Rødhet innimellom er naturligvis helt normalt. Men hvis rødheten blir permanent, og det forekommer små, utvidede blodkar, noen ganger sammen med små flekker, er det sannsynlig at det er diagnosen rosacea. Denne utbredte lidelsen rammer ca. 10 % av befolkningen, spesielt kvinner med blek hud og lyse øyne. Det finnes ulike behandlingsstrategier, fra topiske kremer til vaskulære lasere eller IPL (Intense Pulsed Light). Det er ingen faste regler for når behandling er nødvendig, men hvis du er plaget, bør du snakke med en lege eller en dermatolog.

  Hva er de beste hudpleieproduktene for sensitiv hud med tendens til rødhet?

  Akkurat som alle andre typer sensitiv hud, krever hud med tendens til rødhet omhyggelig pleie. De beste renseproduktene for sensitiv hud er skånsom rensemelk, micellarvann og andre skånsomme renseprodukter spesielt tilpasset denne hudtypen. En spray med termalsk kildevann er et godt triks for å avkjøle og berolige nylig renset hud, etterfulgt av en fuktighetskrem, samt en solkrem med høy beskyttelsesgrad.

  Hva er den beste makeupen for sensitiv hud med tendens til rødhet?

  Siden «less is more» når det gjelder sensitiv hud, er det best å bruke få produkter. Derfor er BB- og CC-kremer utmerkede til sensitiv hud med tendens til rødhet: De kombinerer flere funksjoner i én enkel formel, og de fås i lette konsistenser.

  Aktuelle produkter

  Vis alle produkter
  16476Kildevannspray003433422404397Termalsk kildevannAnsikt|Kropp|Solpleie|Makeup|Barn/Ansiktsvann & Kildevann |Ansiktsvann & Kildevann |Ansiktsvann & Kildevann |Gi næring / Berolige|Gi næring / BeroligeAnsikt|Kropp|Solpleie|Makeup|BarnAnsiktsvann & Kildevann |Ansiktsvann & Kildevann |Ansiktsvann & Kildevann |Gi næring / Berolige|Gi næring / Berolige0.00
  Kildevannspray packshot from Termalsk kildevann, by La Roche-Posay