Fokus på ...

Intolerant hud er et sammensatt problem

Img_Intolerant hud er et sammensatt problem

Personer med intolerant hud lider av rødhet, prikking og irritasjon i huden. Det er bare én regel som må følges for å bedre tilstanden til personer med sensitiv hud, og det er å ta hensyn til denne sårbarheten ved å bruke hypoallergeniske produkter som er formulert med færrest mulig ingredienser.

Symptomer

En ekstrem hudreaksjon

Intolerant hud er mer sårbar for ytre påvirkning og kjennetegnes ved kontinuerlig ubehag og ekstrem irritabilitet. Den gjenkjennes ved bestemte symptomer med varierende alvorlighetsgrad. Intolerant hud er for eksempel ofte rød og prikkende, den klør eller føles varm eller stram, og mange opplever også en brennende svie.

Opprinnelse

Sensitivitet overfor allergener

Intolerant hud er generelt mer sensitiv overfor allergener og er derfor spesielt sensitiv overfor ingredienser som brukes i kosmetiske hudpleieprodukter. De mest vanlige allergenene er lukter og konserveringsmidler. Hudbarrieren kan bli skadet slik at den ikke lenger er i stand til å oppfylle den beskyttende rollen. Huden blir fort dehydrert, varm og stram.

Behandling

Målsetning: tilføre huden fuktighet og redusere sensitiviteten

Det er viktig å utføre bestemte trinn i forbindelse med pleie av intolerant hud, slik at det generelle velværet i huden gjenopprettes:

  • Rengjør huden skånsomt ved hjelp av et flytende renseprodukt.
  • Bruk beroligende og anti-irriterende termalsk kildevann for å fullføre renseprosessen.
  • Påfør en beroligende, beskyttende krem som er spesielt utviklet for intolerant hud og som inneholder færrest mulig ingredienser.
Ikke nøl med å kontakte en dermatolog hvis du vil ha mer informasjon.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler