Fokus på ...

Hva er årsaken til sensitiv hodebunn? Forurensning, stress ...

Img_Hva er årsaken til sensitiv hodebunn? Forurensning, stress ...

En sensitiv hodebunn er en hodebunn som føles tørr og irritert. Flere faktorer, som for eksempel forurensning, stress eller til og med produkter som er for sterke kan føre til at hodebunn til å bli stadig mer følsom. Ta i bruk en god daglig hårpleie rutine, for å effektivt behandle hodebunnen.

Symptomer

Når hodebunnen føles tørr og kløende

Tetthet, kløe og hår som føles smertefullt ved røttene sine... I likhet med huden i ansiktet vårt og på kroppen, kan hodebunnen vår også bli følsom. Det er gjenstand for flere aggressive elementer på en daglig basis, noe som får hodebunnen til å svekke seg.

I møte med visse faktorer, som for eksempel forurensning eller stress, utvikler hodebunnen en akutt grad av følsomhet. I tillegg til kløe er det en følelse av tørrhet og hodebunnen føles smertefullt å ta på. Flass kan også vises. Faktisk blir hodebunnen fysiologiske flora endret og mikroorganismer formere seg. Hudcellene over hodebunn fornyes i et mye raskere tempo og forårsaker at det dannes flass.

Opprinnelse

Det er flere årsaker til en sensitiv hodebunn

Sensitivit hodebunn kommer av flere grunner. Det kan være forårsaket av en ubalanse i talgkjertelen, noe som fører til irritasjon. Forurensning og stress kan også irritere hodebunnen. Forurensning dekker til håret med skadelige elementer som skaper et lag over håret og som stress generere frie partikler. Disse frie partiklene endre strukturen til hodebunnen og skape endringer i hårroten. Håret mister da sin utstråling og kraft. Følgende elementer kan også føre til hodebunn sensitivitet: 

 • En ubalansert kosthold
 • Sterk sjampo
 • Hyppig styling og hårføning
 • Bruk av motorsykkel hjelmer i lange perioder av gangen
 • Klorvann, sollys ...

Kløe, røde flekker og flassende hud kan være tegn på lidelser, som eksem eller psoriasis. Hvis dette er tilfelle, må det behandles.

Behandling

Mild sjampo vil hjelpe med behandling av hodebunnen

For å reparere den fysiologiske balansen i hodebunnen, er første skritt å bruke en mild sjampo for sensitiv hodebunn.
Andre gode daglige hårpleie rutiner:  

 • Spis sunt, godt balanserte måltider
 • Lær hvordan å håndtere stress
 • Regelmessig massasje av hodebunnen for å stimulere blodsirkulasjonen
 • Ikke holde håret trukket tilbake tett, la det "puste" i løpet av dagen
 • Bruk hodebeskyttelse i solen for å beskytte håret ditt
Hvis du ikke får redusert flass, bør du kontakte din hudlege.

  Anbefalt for deg

  Se alle artikler