VET DU OM DEN BESTE MÅTEN Å BESKYTTE HUDEN DIN PÅ?

FORSTÅ DE TRE VIKTIGE TRINNENE
SJEKK
DINE FØFLEKKER
Finn ut av hva, hvor og hvordan om føflekker.

BESKYTT DEG SELV OG DINE KJÆRE


Velg en solkrem med en høy og bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse.

HUSK GODE SOLVANER


Gode solråd for å beskytte huden din.

VISSTE DU
DET?

laroche posay landingside reddhudendin 5_Visuell
Hvis det oppdages tidlig, kan de fleste tilfeller av hudkreft behandles.

BEDRE HUDBESKYTTELSE AV HUDEN
BEGYNNER MED FOREBYGGING

Hjelp dem du er glad i med å sjekke deres føflekker.

DET ER LIKE LETT SOM
ABCDE

https://www.laroche-posay.no/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel1.jpg

ASYMMETRY

Føflekker med to jevne sider er symmetriske føflekker. Asymmetriske føflekker, som den til høyre, anbefales at du går til din lege eller dermatolog (hudlege) og får undersøkt.
https://www.laroche-posay.no/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel2.jpg

BORDERS

En godartet føflekk har jevne og like kanter i motsetning til melanomer. Grensene til et tidlig melanom har en tendens til å bli ujevne. Kantene kan være hakkede eller ujevne.
https://www.laroche-posay.no/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel3.jpg

COLOR

De fleste godartede føflekker har kun en farge - ofte en enkel nyanse av brun. Å ha forskjellige farger kan være et varselsignal. En rekke forskjellige nyanser av brun, solbrun eller svart kan forekomme. Et melanom kan også bli rød, hvit eller blå.
https://www.laroche-posay.no/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel4.jpg

DIAMETER

Godartede føflekker har vanligvis en mindre diameter enn potensielt ondartede. Melanomer har vanligvis større diameter enn viskelæret på blyantspissen (6 mm), men de kan noen ganger være mindre enn da de først ble oppdaget.
https://www.laroche-posay.no/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel5.jpg

EVOLUTION

Vanlige, godartede føflekker skifter ikke utseende over tid. Vær på vakt når en føflekk begynner å utvikle seg eller endres på noen måte. Når en føflekk utvikler seg, oppsøk en lege. Enhver endring - i størrelse, form, farge, høyde eller et annet trekk, eller ethvert nytt symptom som blødning, kløe forårsaket av tørrhet eller skorpedannelse - bør undersøkes av en lege eller en dermatolog (hudlege).

DINE SPØRSMÅL
VÅRE SVAR

1 quote-marks

Hvordan kan jeg beskytte huden min mot solen?

Soleksponering på hud som ikke er beskyttet eller tildekket, kan være utsatt for solbrenthet såvel som risiko for langsiktige konsekvenser slik som for tidlig aldring av huden og hudkreft. Vi anbefaler å være i skyggen mellom kl. 11 og kl. 15 samt ha på set hatt, solbriller og klær. I tillegg anbefaler vi å bruke bredspektret UVA- og UVB-beskyttende solkrem annenhver time på alle områder med utsatt hud.


Lær mer

VAR DETTE HJELPSOMT?

1 quote-marks

Hva er den beste solkremen for sensitiv hud?

Den beste solkremen er den som passer best til hudtypen din og dine behov for solbeskyttelse. Vi anbefaler å velge en solkrem med høy til meget høy solbeskyttelsesfaktor (SPF) og med bredspektrede solfiltre for en mer komplett beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler. ANTHELIOS-serien fra La Roche-Posay er utviklet til sensitiv hud og har solpleie til ansikt og kropp for både barn og voksne.


Learn more

VAR DETTE HJELPSOMT?

1 quote-marks

Hvordan kan jeg beskytte huden min mot solen uten solkrem?

Dermatologer anbefaler å bruke hatter, solbriller og klær som beskytter samt å søke skygge når solen er sterkest. Å bruke solkrem som et supplement er nødvendig i mange situasjoner og bør være en del av din daglige rutine og solbeskyttelsesstrategi. ANTHELIOS solkremer er testet under dermatologisk kontroll og er velegnet til sensitiv hud.

Les mer

VAR DETTE HJELPSOMT?

1 quote-marks

Hvordan kan jeg beskytte ansiktet mitt mot solen?

For å redusere risikoen for solbrent hud og tidlig aldring av huden, anbefaler vi å bruke solkrem daglig for ansiktet. Ditt ansikt kan være utsatt for solens stråler året rundt og spesielt kan UVA-stråler trenge gjennom både skyer og glass.Velg produkter som passer best til huden din og ditt behov: sensitiv og utsatt hud, tørr hud, hud med pigmentforandringer eller fet og uren hud.

Les mer

VAR DETTE HJELPSOMT?