SENSITIV HUD

I dag er sensitiv hud et alminnelig og utbredt fenomen. Vi har alle hørt om sensitiv hud, men hva er det egentlig?

Først og fremst er sensitiv hud ikke en hudtype. Faktisk kan sensitiv hud oppsta ved alle hudtyper, fra fet og uren hud til tørr og moden hud .

For det andre kan sensitiv hud se helt normal ut, selv om det kanskje kan føles ut som alt annet enn normalt.

DEFINISJONEN

AV SENSITIV HUD

Sensitiv hud kan defineres som sart eller følsom hud, som i en lettere grad enn normal hud lar seg påvirke av faktorer som kan utløse en reaksjon eller en sterk følelse i huden. Faktorene kan både være innvendige (stress, alkohol, mm.) eller utvendige (temperaturendringer, vind, mm.) Man kan i noen tilfeller oppleve kløe, svie eller en prikkendene eller brennede følelse i huden.

HVA FORÅRSAKER

SENSITIV HUD?

Hva er årsaken til at man har sensitiv hud? I lang tid visste man ikke mye om hva som forårsaket sensitiv hud, men avansert forskning har identifisert noen av de faktorene som spiller en rolle.

  • Sensitiv hud kan skyldes en ineffektiv overflatebarriere (mangel på beskyttende lipider), hvilket betyr at huden ikke er like godt beskyttet fra utvendige irritanter. Huden kan derfor ha bruk for spesifik pleie som kan hjelpe til å gjenoppbygge eller opprettholde hudens barrierefunksjon. Du kan lese mye mer om det i artikkelen nedenfor.
  • Utover en nedsatt barrierefunksjon lider sensitiv hud av et fenomen som kalles "nevrogen irritasjon". Dette betyr at nerveender er overfølsomme og frigjør inflammatoriske stoffer (et faresignal som vanligvis er reservert for angrep på huden) som reaksjon på ufarlige stimuli som hardt vann og temperaturendring. Denne overfølsomheten fremkaller karakteristiske tegn på sensitiv hud som eksempelvis svie, prikking og kløe.

I underavsnittene nedenfor hjelper vi deg med å finne ut om du har sensitiv hud og forteller deg hvordan du kan ta vare på huden din.

Du finner også sminke som er spesielt utviklet til sensitiv hud.

Ikke glem å se på oversikten vår om sensitiv hodebunn og hår, med informasjon om viktige emner som barbering av sensitiv hud samt hvordan du kan pleie en sensitiv hodebunn som har tendens til flass eller hårtap.

VÅRE SIKKERHETS
FORPLIKTELSER

laroche posay sikkerhet forpliktelse produktallergi testet modell på nært hold

UTVIKLET MED FOKUS PÅ TOLERANSE

Se mer
Våre pordukter er utviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud. Dokumentert effektivitet og toleranse.
laroche posay sikkerhet forpliktelse formel beskyttelse produkt hode

BESKYTTENDE EMBALLASJE TOLERANSE OG EFFEKTIVITET

Se mer
Vi bruker beskyttende emballasje og kun de mest nødvendigste konseringsmidlene for en høy toleranse og effektivitet over tid.
laroche posay sikkerhetsforpliktelse viktig aktiv dose produkthode

KUN DET MEST NØDVENDIGE, I RIKTIG AKTIV DOSERING

Se mer
Våre produkter er utviklet i samarbeid med dermatologer og inneholder kun de nødvendigste ingredienser i riktig aktiv dose.
laroche posay sikkerhet forpliktelse sensitiv hud modell baby

TILPASSET HUDPLEIE TIL DE FLESTE BEHOV

Se mer
Vi har produkter tilpasset til de fleste behov: sensitiv hud, fet og uren hud, tørr hud, svekket hud, hud med tendens til rødhet og mange andre behov.

VIL DU LÆRE MER OM
SENSITIV HUD?

placeholder LØSNINGER FOR SENSITIV HUD
Les mer
placeholder PLEIE TIL DEHYDRERT, STRAM OG TØRR HUD
Les mer

KJÆRE LESERE

Informasjonen som vises til her er kun beregnet til generelle utdanningsformål og bør under ingen omstendigheter erstatte profesjonell medisinsk rådgivning. Du bør alltid søke om rådgivning fra kvalifisert helsepersonell hvis du har medisinske eller helserelaterte spørsmål.