HVA FORÅRSAKER FET OG UREN HUD? HVA KAN MAN GJØRE?

I motsetning til hva mange tror, er ikke uren hud forårsaket av skitten hud. Faktisk kan man også risikere å få fet eller uren hud ved å rense huden sin for mye! Hvis du leter etter årsaken til kviser, så er synderen talgkjertelen som produserer en olje kjent som talg. Under påvirkning av hormoner og flere andre faktorer (stress, UV, forurensning), produserer disse kjertlene overskytende olje, som tilstopper porene og fører til utbrudd av uren hud.
VIKTIG VITEN OM FET OG UREN HUD

Selv om fet og uren hud med tendens til akne delvis kan skyldes genetiske forhold, så kan de riktige livsstiljusteringer sammen med en effektiv daglig hudpleierutine bidra til å redusere milde tilfeller av uren hud. Ikke bekymre deg, vi skal fortelle deg alt du trenger å vite.

I mer alvorlige tilfeller kan dermatologen (hudlegen) din gi deg råd om en kombinasjon av medisiner og dermokosmetiske løsninger fra apoteket når den urene huden din blir bedre. I alle tilfeller er nøkkelen til suksess å holde seg til behandlingen som er foreskrevet av dermatologen (hudlegen) din, selv om det ikke ser ut til å fungere i begynnelsen.

Denne delen handler om fet og uren hud samt hud med tendens til akne, inkludert hormonell akne, samt avslører noen av de mindre kjente årsakene til akne: Stress, UV og forurensning. Du kan også lese om gode råd til hvordan du kan pleie fet og uren hud.

LES MER OM

UREN HUD

KJÆRE LESERE

Informasjonen som vises her er kun til generelle utdanningsformål og bør under ingen omstendigheter erstatte profesjonell medisinsk rådgivning. Har du helserelaterte spørsmål, bør du alltid søke råd fra kvalifisert lege eller helsepersonell.