Salisylsyre, glykolsyre, niacinamid og sink for uren hud

Article Read Duration 5 min lesetid

Det er mange grunner til at det kan oppstå kviser, som for eksempel naturlig fet hud, hormonsvingninger eller økt stress.


Selv om årsakene til fet og uren hud er mange, er løsningen felles: En fast hudpleierutine som inneholder de beste aktive ingrediensene, reduserer eksisterende kviser og urenheter og forebygger fremtidige.


EFFACLAR fra La Roche-Posay er en hudpleieserie utviklet for fet og uren hud med tendens til akne. Effaclar-serien inneholder flere aktive ingredienser med gunstige egenskaper for fet og uren hud.


Her er det du trenger å vite om noen av de viktigste ingrediensene du bør se etter når du skal kjøpe produkter for uren hud med tendens til akne:

 

● Salicylsyra

● Glykolsyra

● Niacinamid

● Sink

Salisylsyre

Den viktigste ingrediensen i enhver hudpleierutine for uren hud er beta-hydroksysyre (BHA), også kalt salisylsyre. Salisylsyre er effektiv mot urenheter som kviser, og for at vi skal forstå fordelen med denne ingrediensen, skal vi starte med å se nærmere på hva kviser egentlig er.

 

Hva er kviser?

Når overflødig talg (også kjent som sebum) bygger seg opp i en pore og blir fanget sammen med døde hudceller, dannes det en kvise. Dette resulterer i en tilstoppet pore som ser ut som en kul i huden.

Salisylsyre løsner den limaktige bindingen mellom hudcellene og egner seg derfor spesielt godt til å fjerne tilstoppede porer og hudormer.

Salisylsyre virker også oljeoppløselig og har en unik evne til å trekke dypt inn i overhuden (epidermis) og porene der det finnes talg og olje, i motsetning til andre ingredienser som kun har effekt på det ytre hudlaget. Dette gjør at salisylsyre effektivt renser huden.

 

Produkter med salisylsyre for uren hud

Det første trinnet i en hudpleierutine for uren og fet hud er å rense med salisylsyre for å fjerne overflødig talg. EFFACLAR Micro-Peeling Rensegelé inneholder 2 % salisylsyre, samt lipo-hydroksysyre (LHA). LHA er et derivat av salisylsyre og gir en skånsom mikro-eksfoliering. Ved daglig bruk vil den fjerne tilstoppede porer i dybden og etterlate huden glattere.

Glykolsyre

Hvis du har uren hud med tendens til akne, er glykolsyre, som er en type alfa-hydroksysyre (AHA), riktig ingrediens for deg. Ingrediensen finnes naturlig i sukkerrør, men har lenge vært syntetisk fremstilt for bruk i effektive hudpleieprodukter. Glykolsyre er også fortsatt den mest undersøkte AHA-syren.

AHA-syrer er vannløselige ingredienser med eksfolierende egenskaper som kan påvirke hudens overflate. Glykolsyre bryter ned bindingene i døde hudceller og bidrar til å avdekke den friske huden under. Den kan forbedre ru eller tørr hudtekstur, redusere synligheten av mørke flekker og stimulere kollagenproduksjonen, som har en oppstrammende effekt.

Glykolsyre har den laveste molekylvekten av alle AHA-syrer, noe som gjør at den kan transporteres under hudens ytterste lag. Glykolsyre har også anti-bakterielle egenskaper, og reduserer synligheten av merker og arr.

 

Produkter med glykolsyre for uren hud

EFFACLAR Ultra Konsentrert Serum er velegnet dersom du ser etter produkter for hud med tendens til akne, som kan redusere urenheter og merker. Dette effektive serumet har et tri-acid-kompleks som inneholder glykolsyre, salisylsyre og LHA. Det reduserer synligheten av porer samtidig som ujevn hudtekstur blir mer forfinet.

Den konsentrerte blandingen inneholder også niacinamid, som er en annen viktig ingrediens i en hudpleierutine for uren hud.

Niacinamid

Niacinamid, også kjent som vitamin B3, er en antioksidant med beroligende og effektive egenskaper. Niacinamid kan bidra til å redusere synligheten av forstørrede porer og forbedre ujevne hudtoner. Den er derfor en ideell ingrediens i hudpleie for uren hud.

 

Produkter med niacinamid for uren hud

Bruk av en korrigerende fuktighetskrem som EFFACLAR Duo+M er en god måte å inkludere niacinamid i din daglige hudpleierutine for fet og uren hud. Fet hud trenger faktisk fuktighet for å opprettholde balansen. Hvis huden blir dehydrert, kan talgproduksjonen øke kraftig slik at det oppstår tilstoppede porer. Denne ansiktskremen inneholder også salisylsyre for å redusere urenheter, og formuleringen holder huden fuktet i opptil 24 timer* etter én påføring.

Sink

Sink finnes naturlig i kroppen og er et sporstoff som spiller en viktig rolle i en rekke biologiske funksjoner, som cellevekst, tilheling av vev og opprettholdelse av et sunt immunforsvar. Ved bruk på huden er sink kjent for å ha en rensende evne som bidrar til å fjerne overflødig olje.

 

Produkter med sink for uren hud

EFFACLAR Rensegelé+M inneholder sink-PCA og egner seg til behandling av fet hud. Den renser skånsomt, fjerner smuss, fett og urenheter, samtidig som den virker beroligende på huden. Den lette geléen inneholder også prebiotisk termalsk kildevann, som ytterligere bidrar til å berolige huden og redusere irritasjon.

Klikk HER for å lese mer om fet hud og vanlige årsaker til fet hud, samt hudpleietips og produkter du kan bruke.

*Instrumentell test, 43 personer.