#SaveYourSkin


Meget høy solbeskyttelse for deg og dine nærmesteSjekk, beskytt og opphold deg med forsiktighet i solen


Last ned
ABCDE-metoden

Barn under tre år bør ikke utsettes for direkte sollys.

Det er mens man er barn at huden er mest mottakelig for solens ultrafiolette stråler. «Solkapital» forbrukes raskt i barndommen. Barn må beskyttes mot å bli solbrent når de oppholder seg i solen. Råd fra en hudlege for å redusere risikoen.

Er foreldre etter din erfaring årvåkne nok overfor farene ved solen?

I dag er det omfattende mediadekning om farene ved solen og bevisstheten omkring dette begynner å vokse.

Likevel ser jeg ofte spor etter solbrenthet i ansiktet og på skuldrene til barn på slutten av sommeren. Dette skyldes ikke alltid tankeløs soling på stranden, men er snarere en konsekvens av soleksponering i forbindelse med idrettsaktiviteter (sykling, tennis etc.), en situasjon da foreldre ofte er mindre påpasselig.

Hvilken informasjon gir du foreldre om forebygging av solskader?

Jeg forklarer til dem at barns hud er ekstremt sårbar overfor solen

Jo lysere de er i huden (rødhårede og blonde), jo større er risikoen. Beskyttelsen må derfor være den samme selv om det er litt overskyet eller når barna beveger seg rundt omkring. Det er når solen står høyt på himmelen at faren er særlig stor. Det er når de blir voksne at barna deres får merke konsekvensene av ubeskyttet eksponering for solen

Hvilke tips vil du gi dem?

Barn under tre år bør ikke utsettes for direkte sollys.

Jeg anbefaler anti-UV-solbriller, en bredbremmet hatt, en t-skjorte og solkrem med høy solfaktor på hud som ikke er tildekket. Solkremen må være effektiv mot både UVB- og UVA-stråler, påføres i tilstrekkelige mengder og man må smøre igjen annenhver time. Sørg for at barna drikker ofte hvis været er varmt. Og unngå solen mellom 12.00 og 15.00.