Tre spørsmål til en ekspert

Kamuflere mørke øyeringer

Img_Kamuflere mørke øyeringer

Mørke ringer under øynene kan skyldes økt pigmentering (bruntone) eller underliggende blodkar (blåtone). Personer med ringer under øynene, ser gjerne trette ut, og dette er noe de fleste ønsker å unngå. Hvordan korrigeres dette problemet? Råd fra en dermatolog.

1. Finnes det noen prinsipper for påføring av makeup på ringer under øynene?

Du beveger deg i nærheten av øynene, som betyr at det er høyere risiko for irritasjon eller allergier.

Dette må tas med i betraktningen ved valg av makeup-produkter og makeup-fjernere. De mørke ringene under øynene understrekes ofte av en fordypning som fremhever skygger. Makeup brukes til å korrigere de mørke ringene eller gjøre området lysere. Målet er å fremheve øynene, spesielt hvis det også brukes øyemakeup (øyenbryn, øyelokk, øyevipper).

2. Hvilke råd gir om bruk av makeup på ringer under øynene?

Vanligvis inneholder en korrigerende foundation nok pigmenter til å kamuflere svake ringer under øynene.

Jeg velger en nyanse som er lysere enn ansiktet, for å gi dette området et lettere preg. Hvis de mørke ringene er svært synlige, bruker jeg en gul concealer før jeg legger på foundation. Den nøytraliserer den pigmenterte fargen på gyllen hud eller blånyansene. På svært lys hud bruker jeg en lys beige concealer.

3. Korrigeres andre skader og uregelmessigheter på samme måte?

Ja, når blånyanser i huden skal korrigeres, nøytraliseres fargen ved å bruke komplementærfargen gul.

Nøytralisering betyr å få den blålige tonen i huden til å forsvinne. Målet er ikke å få frem en gultone. I tillegg til å bruke den på mørke ringer kan den brukes til å kamuflere blåmerker eller skjemmende blodkar på bena. På gyllen hud kan gult også nøytralisere rødhet forårsaket av rosacea eller angioma.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler