Huden din kan være mer følsom overfor sollys på grunn av flere typer kreftbehandlinger. Selv lav soleksponering kan føre til uheldige effekter fordi solen produserer flere typer ultrafiolette stråler.

Ultrafiolett lys er kraftig selv om det representerer en liten del av solstrålene som når planeten vår. Det finnes tre forskjellige typer UV-stråler: UVC som filtreres ut av ozonlaget, og UVA- og UVB-stråler som når jordens overflate.

UVA-stråler står for 95% av UV-strålene som kan påvirke deg året rundt, på alle steder og i alle årstider. De kan trenge gjennom skyer og glass og ned til hudlaget. Disse strålene kan fremkalle solallergi, fotoaldring og pigmentforandringer som mørke flekker. Kumulative skader forårsaket av overeksponering for solen kan føre til utvikling av for tidlig aldring og hudkreft.*

UVB-stråler er høyenergistråler og står for 5% av UV-strålene som når oss. Selv om de stoppes av glass og skyer, kan de trenge gjennom epidermis. Disse strålene kan gi deg en solbrun farge, føre til solbrent hud, allergiske reaksjoner og endringer i DNA-et ditt, forhold som kan føre til hudkreft.*

Ved strålebehandling vil området som eksponeres for strålene være svært sårbart for solbrenthet og må beskyttes gjennom hele livet.

Når det gjelder kirurgiske arr som er spesielt følsomme for sol, risikerer de lett å bli utsatt for hyperpigmentering (huden blir mørkere). Derfor anbefales det sterkt å bruke solkrem (med klær eller solkrem) i ett eller to år etter operasjonen.


*Passeron T. et al. 2021. Photoprotection according to skin phototype and dermatoses practical recommendations from an expert panel. JEADV

BLI KJENT MED ANTHELIOS
UV MUNE 400

 
Discover anthelios invisible fluid spf50
Anthelios invisible fluid spf50
Ultra high uv protection
Sand resistant
Sweat resistant
Water resistant
Anthelios invisible fluid spf50+ #shaketoprotect.

BESKYTT
DEG MOT SOLEN

Hver dag, selv på overskyede dager, kan UVA-stråler trenge inn i huden og forårsake permanent skade på huden. For å beskytte huden bør du bruke en krem hver dag med tilstrekkelig beskyttelse mot høy UVB/UVA (SPF30 til SPF50+), fordi noen bivirkninger av kreftbehandlingen kan forverres ved eksponering for sol, som tørr hud, utslett, endring av hudbarrieren, betennelse eller hyperpigmentering.

*Solbriller i CE-kategori 4 er de mørkeste og er ikke sikre, når du kører bil.