Tre spørsmål til en ekspert

Når det gjelder sensitiv hud, må det brukes korrigerende makeup som er enkel å påføre

Img_Når det gjelder sensitiv hud, må det brukes korrigerende makeup som er enkel å påføre

Sensitiv hud kjennetegnes ved irritasjon ved den minste berøring og rødhet som ofte er permanent. Makeup for denne hudtypen må være skånsom, men produktene må også dekke tilstrekkelig for å ha en effekt. Hva foreslår du? Råd fra en dermatolog.

Hvilke forholdsregler bør tas ved påføring av makeup på sensitiv hud?

Unngå å irritere sensitiv hud – den får lett merker.

Rensetrinnene må utføres på en skånsom måte. Fuktighetsproduktene som brukes på sensitiv hud, må være spesielt tilpasset denne hudtypen. Makeupen må være både korrigerende og enkel å påføre. For å få denne effekten blander jeg makeup-produktet med en fuktighetskrem for å oppnå en flytende konsistens med god dekkevne.

Finnes det spesifikke makeup-produkter for sensitiv hud?

Det finnes ingen spesifikke makeup-produkter for sensitiv hud,

men med denne reaktive hudtypen er det viktig å anbefale risikofrie produkter. Personlig anbefaler jeg korrigerende foundation, som betyr at produktet er formulert for problemhud. Dette minimaliserer risikoen for irritasjon eller sensibilisering. Jeg anbefaler å blande makeup-produktet med en fuktighetskrem.

Brukes en spesiell teknikk for å legge på makeupen?

Det er viktig å unngå hardhendt behandling av sensitiv hud, fordi dette kan utløse irritasjon og rødhet.

Når huden er tilført fuktighet, påføres makeup-produktet – som kan være utblandet – forsiktig med en svamp eller ved å klappe produktet på med en finger. Deretter klapper jeg huden forsiktig med en tykk børste for å sikre at makeupen sitter som den skal, og for å jevne ut synlige overganger.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler