Tre spørsmål til en ekspert

Når det gjelder sensitiv hud, må det brukes korrigerende makeup som er enkel å påføre

header defaut article 3questions (LP54466).jpg

Sensitiv hud kjennetegnes ved irritasjon ved den minste berøring og rødhet som ofte er permanent. Makeup for denne hudtypen må være skånsom, men produktene må også dekke tilstrekkelig for å ha en effekt. Hva foreslår du? Råd fra en dermatolog.

Hvilke forholdsregler bør tas ved påføring av makeup på sensitiv hud?

Unngå å irritere sensitiv hud – den får lett merker.

Rensetrinnene må utføres på en skånsom måte. Fuktighetsproduktene som brukes på sensitiv hud, må være spesielt tilpasset denne hudtypen. Makeupen må være både korrigerende og enkel å påføre. For å få denne effekten blander jeg makeup-produktet med en fuktighetskrem for å oppnå en flytende konsistens med god dekkevne.

Finnes det spesifikke makeup-produkter for sensitiv hud?

Det finnes ingen spesifikke makeup-produkter for sensitiv hud,

men med denne reaktive hudtypen er det viktig å anbefale risikofrie produkter. Personlig anbefaler jeg korrigerende foundation, som betyr at produktet er formulert for problemhud. Dette minimaliserer risikoen for irritasjon eller sensibilisering. Jeg anbefaler å blande makeup-produktet med en fuktighetskrem.

Brukes en spesiell teknikk for å legge på makeupen?

Det er viktig å unngå hardhendt behandling av sensitiv hud, fordi dette kan utløse irritasjon og rødhet.

Når huden er tilført fuktighet, påføres makeup-produktet – som kan være utblandet – forsiktig med en svamp eller ved å klappe produktet på med en finger. Deretter klapper jeg huden forsiktig med en tykk børste for å sikre at makeupen sitter som den skal, og for å jevne ut synlige overganger.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler