Tre spørsmål til en ekspert

Jeg anbefaler kun høy og veldig høy beskyttelse

Img_Jeg anbefaler kun høy og veldig høy beskyttelse

UV-stråler forårsaker hudaldring. Alle må beskytte seg mot UV-strålene. Huden kan beskyttes ved hjelp av klær, hodeplagg, solbriller med UV-beskyttelse og solbeskyttelsesprodukter for utildekket hud, i henhold til råd fra dermatologer.

Hva er hovedprinsippene for solbeskyttelse?

Beskyttelsen må maksimeres i forhold til graden av refleksjon som er knyttet til de ulike eksponeringstypene (fjell, sjø, strand). 

Lys hud som lett blir solbrent, bør få større oppmerksomhet. Tiden på dagen må også tas med i betraktningen. Vær spesielt forsiktig mellom 11:00 og 16:00. Det er svært viktig at påføringen av solbeskyttelsesproduktet gjentas hver 2. time, og at produktet påføres i tilstrekkelige mengder.

Er pasientene dine i tvil om hvilke solbeskyttelsesprodukter de skal velge?

Det er mange produkter å velge blant.

Vi har forenklet produktetikettene slik at det nå bare finnes fire ulike beskyttelseskategorier. Lav, middels, høy og veldig høy. Jeg anbefaler kun de to siste kategoriene. Det er viktig å bruke et produkt med bredspektret beskyttelse mot UVB-stråler (som forårsaker solbrenthet) og UVA-stråler (som fremskynder hudaldringen). Til slutt velges konsistens (krem, flytende krem, gelé osv.) som er best egnet til den gjeldende bruk og pasientens preferanser.

Hva mener du er de viktigste kvalitetene ved god solbeskyttelse?

Først og fremst hvor effektiv beskyttelsen er.

Når det gjelder klær, bør du velge tettvevde stoffer i mørke farger. Velg et solbeskyttelsesprodukt med høy eller veldig høy beskyttelse. Solbriller bør ha CE-godkjenning i kategori 3 eller 4. Andre egenskaper ved solbeskyttelsesprodukter: god toleranse, fotostabilitet, vannresistent og svetteresistent. For å sikre at produktene brukes hensiktsmessig bør de være praktiske og behagelige i bruk.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler