Tre spørsmål til en ekspert

For å forhindre tørr, ubehagelig hud om vinteren anbefaler jeg å påføre en intenst nærende krem to ganger daglig.

Img_For å forhindre tørr, ubehagelig hud om vinteren anbefaler jeg å påføre en intenst nærende krem to ganger daglig.

Tørr hud mangler både fuktighet og lipider i overhuden. Dette resulterer i en endring i hudbarrieren som fører til at overhudens beskyttende egenskaper reduseres. Hudtilstanden forverres i løpet av de kalde vintermånedene. Hvordan kan dette forhindres? Her er rådene fra en dermatolog.

Hvilke symptomer har pasienter med tørr hud?

Noen personer kan få vedvarende tørr hud i ansiktet,

på armer og føtter, spesielt på hendene, og noen ganger på hele kroppen. Tørr hud kan være genetisk betinget (iktyose) eller knyttet til ulike sykdommer (eksem, psoriasis, diabetes, \\\dysthyroidism), men det ser ut til at vinteren har en negativ innvirkning på alle tørre hudtyper.

Kan du forklare i detalj hva som skjer med huden om vinteren?

Når fuktighetsnivået reduseres, reagerer huden ved å frigi fuktighet, som fører til at den blir stadig tørrere.

Vind, lave temperaturer, tykke klær og UV-stråler på fjellet fører til at huden blir enda tørrere. Huden føles oftere stram og ubehagelig. Det er derfor svært viktig å tilføre huden store mengder fuktighet flere ganger daglig, spesielt i ansiktet og på leppene.

Hvilken behandling anbefaler du for tørr og ubehagelig hud?

Jeg anbefaler å påføre huden et intenst og næringsrikt produkt to ganger daglig,

som innholder både fuktighetsgivende ingredienser og lipider, for å forhindre tap av fuktighet gjennom overhuden. I tillegg vil jeg på det sterkeste anbefale badeolje, som brukes i badekaret eller direkte på huden etter at den er rengjort. Jeg fraråder pasientene mine å bruke skumbadprodukter eller andre produkter som kan føre til hudirritasjon, og ikke dusje eller bade mange ganger i løpet av en dag. Det er også viktig at huden jevnlig tilføres mykgjørende og fuktighetsgivende produkter.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler