0
test Fb connect
Med fokus på sensitiv hud
SAFETY_ARTICLE_MAG_DEFAULT_TOP_BANNER.jpg
Retour vers l'accueil

Slik beskytter du din sensitive hud: Enkle trinn for en balansert hud

Img_Slik beskytter du din sensitive hud: Enkle trinn for en balansert hud

  For kvinner med sensitiv hud kan en helt vanlig dag inneholde skjulte fiender. Temperaturendringer, klimaanlegg, hardt vann… Utallige faktorer som alle kan utløse ubehag. Huden virker som om den er under angrep, og den prikker og strammer.

  Forståelig nok er disse kvinnene på konstant jakt etter løsninger som kan bidra til å berolige og beskytte huden deres... Og de er villige til å prøve nesten hva som helst! I nettforumer gis det kjerringråd som masker av honning, havregryn, avokado eller til og med sjokolade. Selv om de smaker godt, kan ingrediensene fra kjøkkenskapene antagelig ha en mer negativ enn positiv virkning. De kan inneholde allergener og irriterende stoffer, og slike gjør-det-selv-behandlinger kan gjøre deg temmelig «rød i toppen».

  Sannheten er at tilpasset og ekspertutviklet hudpleie for sensitiv hud er det første skrittet for å gjenopprette velbehaget, men noen få, enkle forholdsregler i ditt daglige liv også utgjøre hele forskjellen. Ta quizen vår – og lær hvordan du holder din sensitive hud innenfor dens komfortsone.

  1

  En lang, varm dusj vil berolige den sensitive huden min. Riktig eller galt?

  GALT

  Når sensitiv hud utsettes for varme eller kulde, stimuleres utskillelsen av histamin, noe som kan utløse en kjedereaksjon av irritasjon. Du kan selvfølgelig ikke gjøre noe med været, men velg å ta korte, lunkne dusjer eller bad.

  2

  Soleksponering kan øke hudens sensitivitet. Riktig eller galt?

  RIKTIG

  Å sole seg er ikke forenlig med sensitiv hud. UV-stråling utløser oksidativt stress i huden, så du må sørge for å ha bredspektret beskyttelse mot UVA-/UVB-stråler og de lange UVA-strålene som en del av morgenrutinen.

  3

  Et glass vin hjelper både meg og huden min å slappe av. Riktig eller galt?

  GALT

  Alkohol utvider blodkarene i huden slik at rødheten forverres. Det dehydrerer også overhuden, så den sensitive hudens skrøpelige barriere svekkes ytterligere, og huden blir sårbar overfor stressfaktorer.

  4

  Det jeg spiser kan ikke påvirke irritasjonsnivået til huden min. Riktig eller galt?

  GALT

  Stoffer som capsaicin, som finnes i sterkt krydret mat, aktiverer irritasjonsreseptorer i huden, noe som kan medføre ubehag, stikking og stramhet samt synlig rødhet. Noen ganger er det kjedelige det beste.

  5

  Å droppe røyken er bra for huden. Riktig eller galt?

  RIKTIG

  Nikotinen i tobakksrøyk får de små blodkarene i huden til å trekke seg sammen, slik at hudens mikrosirkulasjon og fuktighetsinnhold forstyrres. Røykeres hud er dehydrert og utsatt for oksidativt stress, og er derfor langt mer sårbar overfor eksterne aggresjoner. Ved å holde deg røykfri kan du lindre ubehaget ved sensitiv hud.

  6

  Hvordan jeg har det innvendig påvirker ikke huden min. Riktig eller galt?

  GALT

  Stress og sterke følelser kan få blodkarene i huden til å utvide seg, noe som kan føre til rødhet og ubehag. Mange kvinner opplever at mindfulness eller tilsvarende avslapningsteknikker er effektive for å holde den sensitive huden deres i balanse.

  Start dagen på en positiv måte for å gjenvinne kontrollen over din sensitive hud. Vinneroppskriften? Intelligente livsstilsvalg kombinert med dermokosmetiske løsninger, som kan gjenopprette hudens velvære. Med den rette pleien kan kvinner med sensitiv hud leve livet fullt ut.

  Aktuelle produkter

  Vis alle produkter
  16476Kildevannspray003433422404397Termalsk kildevannAnsikt|Kropp|Solpleie|Makeup|Barn/Ansiktsvann & Kildevann |Ansiktsvann & Kildevann |Ansiktsvann & Kildevann |Gi næring / Berolige|Gi næring / BeroligeAnsikt|Kropp|Solpleie|Makeup|BarnAnsiktsvann & Kildevann |Ansiktsvann & Kildevann |Ansiktsvann & Kildevann |Gi næring / Berolige|Gi næring / Berolige0.00
  Kildevannspray packshot from Termalsk kildevann, by La Roche-Posay