HVORFOR SOLKREM ER DET BESTE ANTI-AGE PRODUKTET

Article Read Duration 4 min lesetid

Huden danner en viktig barriere mellom kroppen vår og miljøet. Forskere er nå overbevist om at solstråling, giftige gasser og forurensningspartikler bidrar til aldring av huden. Når huden vår utsettes for eksterne påvirkninger, kan den bli trist, utvikle rynker, aldringsflekker og pigmentforstyrrelser.


De vanligste pigmentforstyrrelsene er:
• Aktinisk lentigo, eller "aldringsflekker"
• Melasma, eller "graviditetsmaske"
• Ujevn melanindistribusjon
• Vitiligo


Sollys og forurensning kan utløse og forverre disse pigmentforstyrrelsene, så det er viktig å bruke effektiv UVA og UVB-beskyttende solkrem daglig.

HVORDAN MILJØET
KAN PÅVIRKE ALDRING AV HUDEN DIN

Aldring av huden fra eksterne faktorer 1: Solen

Solen er kilden til lys og liv, men det er også kilden til å skadelig ultrafiolett (UV) stråling. Virkningene av UVB-stråling har vært kjent i flere tiår: Men UVB er kun en del av historien: UVA- og infrarøde stråler er til stede året rundt, selv i overskyet vær og kan trenge inn i huden og nedbryte hudens oppbygging. For å redusere deres virkninger, bør du velge bredspektret UVA- og UVB beskyttelse som du kan finne i vår ANTHELIOS-serie.  

Klikk HER for å lære mer om UVA- og UVB-stråler.

Aldrin av huden fra eksterne faktorer 2:

Forurensning

Når det kommer til soleksponering, "advarer" huden oss når vi har overskredet toleranseterskelen vår med rødme, ubehag og hevelse – med andre ord solbrenthet. Men det er ikke noe åpenlyst svar på forurensning, hvilket gjør det til en snikende trussel for huden.

 

 

SOLEN OG FORURENSNING:
EN DÅRLIG KOMBINASJON

Kan forårsake rynker og aldringsflekker

Det finnes bevis på at forurensning kan medvirke til å forsterke virkningene av solstråling på huden. Både forurensning og solens UV-stråler kan forårsake oksidativt stress i huden, hvilket øker utviklingen av rynker.

På hudens overflate kan UV-stråler og forurensningspartikler påvirke pigmentproduserende celler på en måte som kan øke risikoen for å utvikle en trist og grå hudtone, aldringsflekker og andre pigmentforstyrrelser. Derfor er UVA- og UVB-beskyttende solkrem ditt daglige våpen for å beskytte mot aldring forårsaket av miljøet.

FORSKJELLIGE TYPER AV
PIGMENTFORSTYRRELSER

Pigmentforstyrrelser tar enten en form av hyperpigmenterte brune flekker eller depigmenterte hvite flekker.

 

Aldringsflekker

Brune "aldringsflekker" forekommer ofte på skuldre, armer, hender og ben. Dermatologer kaller dem aktinisk lentigo, eller lentigo solaris. Disse flekkene er en konsekvens av hudens aldring forårsaket av UV-eksponering og solbrenthet. De utgjør et advarselssignal om at din “solkapital” (din maksimale grense for soleksponering) er brukt opp.

Eventuell ytterligere UV-eksponering vil gjøre dem mer synlige, så alle solbeskyttelsestiltak bør brukes, inkludert beskyttendebredspektret solkrem med høy beskyttelse, beskyttende klær og hatt.

Melasma

Under graviditet eller som følge av å ta p-piller, kan det oppstå gråbrune pigmentflekker på ansikt og hals. Dette er ofte kjent som "graviditetsmaske" eller melasma. Selv om det hovedsakelig er hormonelt, utløses melasma av solen. Hvis du er gravid eller bruker p-piller, anbefaler vi alltid å bruke solkrem med høy solfaktor (SPF) og bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse, før du går ut i solen.


Ujevn pigmentering

Hos noen mennesker kan det oppstå ujevne brune områder på huden, eller dannes lysere flekker, som oftest på armene. Denne flekken er ofte forbundet med fregner, ettersom melanin er mer ujevnt fordelt i huden. Bruk din daglige UVA-UVB solkrem på alle utsatte hudområder for å unngå ujevn pigmentering.

 

Vitiligo

Vitiligo er en depigmenteringsforstyrrelse der huden mister sitt pigment (melanin) i visse områder, noe som gjør at lyse flekker forekommer på huden. Vitiligo er en genetisk lidelse, men den forsterkes mye av soleksponering. Vær oppmerksom: Vitiligoflekker kan lett bli solbrente. Hvis du har vitiligo eller bleke flekker bør du alltid bruke en solkrem med høy SPF på utsatt hud, selv om vinteren.

La Roche-Posay har utviklet produkter som er spesielt målrettet til å beskytte huden din mot aldring fra eksterne faktorer, samt til å redusere synligheten av ujevn pigmentering.

ANTHELIOS Pigmentation SPF 50+ er den ideelle solkremen til deg som opplever tegn til melasma, aldringsflekker og pigmentforandringer. Denne bredspektrede solbeskyttelsen med veldig høy beskyttelse er beriket med Procerad, som bidrar til å gjøre huden mer strålende og jevn.

Vår PIGMENTCLAR-serie er utviklet til sensitiv hud med pigmentforandringer og/eller mørke flekker. Produktene gir korrigerende pleie til sensitiv hud ved å redusere synligheten av pigmentforandringer og gir en jevn hudtone.

VI HAR OGSÅ
EN SERIE FOR DET

ANTHELIOS er en banebrytende aktør i solpleiemarkedet. Den bredspektrede og meget høye beskyttelsen, er resultatet av mer enn 25 års avansert klinisk forskning på solpleie og solsensitiv hud.

VÅRE SIKKERHETS
FORPLIKTELSER

laroche posay sikkerhet forpliktelse produktallergi testet modell på nært hold

UTVIKLET MED FOKUS
PÅ TOLERANSE

Se mer
Våre produkter er utviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud.
Dokumentert effektivitet og toleranse.
laroche posay sikkerhetsforpliktelse viktig aktiv dose produkthode

KUN DET NØDVENDIGSTE,
I RIKTIG AKTIV DOSE

Se mer
Våre produkter er utviklet i samarbeid med dermatologer og inneholder kun de nødvendigste ingrediensene i riktig aktiv dose.
laroche posay sikkerhet forpliktelse sensitiv hud modell baby

TILPASSET HUDPLEIE
TIL DE FLESTE BEHOV

Se mer
Vi har produkter tilpasset til de fleste behov: sensitiv hud, fet og uren hud, tørr hud, svekket hud, hud med tendens til rødhet og mange andre behov.
laroche posay sikkerhet forpliktelse formel beskyttelse produkt hode

BESKYTTENDE EMBALLASJE
TOLERANSE OG EFFEKTIVITET

Se mer
Vi bruker beskyttende emballasje og kun de mest nødvendigste konserveringsmidlene for en høy toleranse og effektivitet over tid.