Gylne regler

4 gode vaner som hjelper deg med å ta vare på huden i solen

Img_4 gode vaner som hjelper deg med å ta vare på huden i solen

For å forhindre at solen skader huden bør du beskytte deg mot solstrålene. 4 vaner for å unngå risikoene.

Rule 1

Unngå solen når den er på det sterkeste

Påfør tilstrekkelig mengde solkrem rett før du går i solen.

Rule 2

Barn under 3 år bør ikke eksponeres for direkte sollys

Beskytt deg med klær hvis soleksponering ikke kan unngås. Klær gir den beste beskyttelsen. Tørk barnet med et håndkle etter bading, og påfør et nytt lag med solkrem som er spesielt beregnet på barnehud. Konsistensen bør være vann- og sandresistent, og den bør være synlig ved påføring.

Rule 3

Beskytt deg mot solen ved å bruke klær, hodeplagg og solbriller med UV-filter

Ikke alle typer klær gir like høy beskyttelse. Beskyttelsen er avhengig av hvilket stoff klesplagget er laget av. Det er utviklet spesielle anti-UV-klær ved hjelp av ulike teknikker: klær med tett veving eller tøy som er satt inn med solfilter. Svarte klær gir høyere beskyttelse enn hvite klær. Beskyttelsen avtar ved høy luftfuktighet.

Rule 4

Påfør tilstrekkelig mengde

"To lag er bedre enn ett." Ikke glem ørene, nakken og føttene.
Gjenta påføringen hver 2. time eller etter bading eller mye svetting (selv om du bruker en vannresistent formel). Det finnes en rekke konsistenser (krem, lotion, gelé, kroppsmelk, stift) for alle behov og preferanser. Det har vist seg at det er større sannsynlighet for at en person bruker et produkt flere ganger hvis vedkommende liker konsistensen - dermed vil den beskyttende effekten også øke.

    Anbefalt for deg

    Se alle artikler